¨

Kært dyr har mange navne

Foto: TV ØST

Top Danmark har lavet en liste over de mest populære navne blandt de hunde, der er forsikret hos dem, og ofte følger navne og race hinanden.

Selv om mange danske hunde har unikke navne, er der inden for hver race nogle populære navne til menneskets bedste ven. Det viser en opgørelse over navn og race på de mange hunde, der er forsikret i Topdanmark, der har udarbejdet en pressemeddelelse om emnet.

- Vi forsikrer cirka 80.000 hunde i Topdanmark – mange også med sygeforsikring, som dækker, hvis hunden bliver syg eller kommer til skade. Og en opgørelse over samtlige hunde, vi forsikrer, viser, at de mest populære hundenavne er Molly, Bella, Mille, Freja og Buster. Vi lavede samme opgørelse over hunde for nogle år siden, og overraskende nok er det de samme navne, der går igen i top fem, siger Christian Smith fra Topdanmark i Næstved og omegn.

En ’Molly’- eller en ’King’-hund?

Opgørelsen peger desuden på, at hundens fysiske udformning eller race i flere tilfælde påvirker ejeren til at vælge et særligt navn til sin hund.

- Blandt Labrador Retrievere, som er den mest udbredte race, er Molly og Bella de mest populære navne. De samme to navne står øverst på listen, når det gælder hunde af racen Golden Retriever. Er du derimod blandt dem, der har anskaffet sig en Schæferhund, er du statistisk set mere tilbøjelig til at kalde din hund King, Kato eller Rex, fortæller Christian Smith.

Ligeledes er der tydelig tendens til, at det primært er små hunde, der kaldes for Gizmo, hvorimod navne som Zenta og Samson oftest er besat af store hunde.

Matador er stadig i danskernes hjerter

På samme måde er det tydeligt, at den folkekære serie Matador stadig er en stor inspirationskilde blandt hundeejere af racerne Dansk Svensk Gårdhund og Jack Russel Terrier. Ser man på opgørelsen over forsikrede hunde i Topdanmark, er det faktisk udelukkende disse to racer, der er navngivet Kvik, som grisehandlerens hund i Matador hedder. Vaks og Smut er også meget populære navne til to racer.

Se www.topdanmark.dk for information om ansvars- og sygeforsikring til hunden.

Top 5 over mest populære hundenavne:

1. Molly

2. Bella

3. Mille

4. Freja

5. Buster

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App