Kæmpelastbiler får fem år mere

Kæmpelastbilerne har fået lov til at køre på vejene frem til 2017, og transportministeren udelukker ikke, at forsøget gøres permanent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forsøget med de 25 meter lange modulvogntog udvides med fem år, og kæmpelastbilerne vil således fylde på landevejene frem til 1. januar 2017.

Kæmpelastbilerne har kun lov at køre på bestemte vejstrækninger og her i regionen gælder det vejene til havnene i Vordingborg,  Gedser, Køge, Kalundborg og Rødby.

Beslutningen om forlængelsen af ordningen er taget af forligskredsen bag modulvogntogsforsøget, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, De Radikale og Liberal Alliance.

Beslutningen er truffet af hensyn til de virksomheder, som investerer i disse vogntog, siger transportminister Hans Christian Schmidt (V) til Ritzau.

- Det har den store fordel, at man så ved, hvad man har at rette sig efter i de kommende år. Man skal jo investere i sådanne modulvogn, og man skal jo også investere i, at de kan komme ind på virksomhederne at læsse varerne, siger ministeren og udelukker ikke, at forsøget kan gøres permanent.

- Det vil vi måske gøre undervejs, men nu kan de i hvert fald trygt investere, fastslår han.