Kæmpe undersøgelse: Alt for mange unge kommer ikke videre

Er det dem med drømmene eller mange 10-taller, der klarer sig godt videre i livet? En ny undersøgelse forsøger at finde svaret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Godt og vel otte procent af en årgang tager aldrig en uddannelse og får kun en meget lille tilknytning til arbejdsmarkedet.

Det har ifølge Forskningscenter for unges liv store personlige konsekvenser for den enkelte og koster i gennemsnit det offentlige 15 millioner kroner over hele livet.

quote Vi er interesseret i at vide, om det er dem med drømmene eller 10-tallerne, der klarer sig godt videre i livet

Seniorforsker Merete Labriola

Nu skal en ny undersøgelse blandt alle landets 9. klasser give en forklaring på, hvad der kan gøres ved problemet.  

- Det er vigtigt for vores fundament for fremtiden, at vi får nogle svar på den her problemstilling, siger seniorforsker Merete Labriola, der er daglig leder på "Alle unge tæller"-undersøgelsen.

Undersøgelsen forsøger skabe klarhed over, hvordan faktorer som fritidsjob, familie, helbred og ønsker for fremtiden har betydning for, hvordan de unge klarer sig resten af livet.  

odsherred_efterskole.jpg
Læs også
Efterskoleåret skal forberede elever på ungdomsuddannelser
odsherred_efterskole.jpg
Læs også
Efterskoleåret skal forberede elever på ungdomsuddannelser

- Vi er interesseret i at vide, om det er dem med drømmene eller 10-tallerne, der klarer sig godt videre i livet. Med undersøgelsen kan vi også se de regionale forskelle på de unge, siger Merete Labriola

Savner deltagelse fra Sjælland og Øerne

I alt 70.000 9. klasser over hele landet er inviteret til at deltage i undersøgelsen, men kun ganske få skoler i vores landsdel har sagt ja til at medvirke. Det ærgrer seniorforsker Merete Labriola.  

- Det er er lige så vigtigt for os at vide, hvad de unge i Stevns tænker som dem i København, siger hun.

quote Det er er lige så vigtigt for os at vide, hvad de unge i Stevns tænker som dem i København

Seniorforsker Merete Labriola

Alle skolerne i Vordingborg Kommune deltager i undersøgelsen, men ellers er det kun enkelte skoler i de øvrige kommuner i regionen, der er med.

- Andre steder siger de, at de nemt kan lave undersøgelsen, fordi den er elektronisk og alle eleverne er vant til iPad og computer. Min opfordring til skolerne i Region Sjælland er, at flere tænker på samme måde og deltager i undersøgelsen, siger Merete Labriola

 


Nyhedsoverblik