Kæmpe røgsøjler får folk til at slå alarm

Landsdelens marker får unødigt mange besøg af brandbiler disse dage. Borgere slår alarm, når landmændene laver kontrollerede afbrændinger af frøgræs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Marker med ild i og store røgsøjler til følge er et ikke sjældent syn i regionen for tiden.

- Det er jo et voldsomt syn. Og det er også en ængestlig borger, der har ringet i det her tilfælde, siger Claus Christensen fra Vordingborg Brandvæsen, der onsdag måtte rykke ud til falsk alarm ved en mark ved Præstø.

Landmændene laver kontrollerede og fuldt lovlige afbrændinger af frøgræs, der kan ses milevidt og får bekymrede borgere til at slå alarm.

Også ved Ringsted blev brandvæsenet alarmeret, da Niels Peder Christiansen brændte frøgræs af på sin mark.

- Jeg kan godt forstå, at folk bliver bekymrede. Men jeg har fortalt politiet og naboerne, at jeg skulle brænde af i dag, erklærer landmanden.

Afbrændingerne skyldes, at det giver afgrøderne en ny start, forklarer Niels Peder Christiansen. Dermed giver de bedre udbytte næste år.

Brandvæsenet flere steder i regionen bekræfter, at de falske alarmer er et tilbagevendene problem.

- Men hellere ringe en gang for meget end for lidt, hvis man ser noget bekymrende. Det er trods alt bedre, at vi kører ud til en falsk alarm, end at vi ikke kører ud, når det er alvor, mener Claus Christensen fra Vordingborg Brandvæsen.