Kæmpe forskel på fjernvarmepriser

Vi har noget af landets dyreste fjernvarme, og der er op mod 29.000 kroners forskel på priserne på landsplan, alt efter hvilket fjernvarmeværk du har.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er store forskelle på priserne på fjernvarme alt efter, hvor du bor i landet. Det skriver Bolius, der har kortlagt fjernvarmepriser i hele landet.

Du skal sætte mange penge til side til varmeregningen, hvis din fjernvarme leveres af fjernvarmeværkerne i Hjortekær i Lyngby-Taarbæk Kommune, Annebergparken i Nykøbing Sjælland eller af Øster-Terslev Kraftvarmeforsyning i Haslev, skriver bolius.dk.

En familie i et standardhus betaler i gennemsnit mere end 30.000 kroner om året for at opvarme huset, hvis de får leveret varme af et af de 3 fjernvarmeværker. Hjortekær er langt det dyreste med en årlig pris på 37.000 kroner.

Det viser den nyeste prisopgørelse fra Energitilsynets varmeprisstatistik.

Billigst i Jylland og på Fyn

Og der er kæmpe forskel på priserne. Ved 9 fjernvarmeværker er prisen for at varme et standardhus op på under 10.000 kroner om året. Mens de dyreste fjernvarmeværker er placeret i det meste af landet, ligger de 22 billigste fjernvarmeværker i Jylland og på Fyn målt på prisen for et standardhus.

At nogle fjernvarmeværker har høje priser skyldes blandt andet., at de fyrer med naturgas, har forholdsvis få kunder, og har et stort energitab i fjernvarmeledningerne.

Hjortekær har også den dyreste pris for at varme en standard lejlighed op med fjernvarme. Her koster det en gennemsnitsfamilie 29.400 kroner om året. Vester Hjermitslev Varmeværk i Nordjylland har den næstdyreste pris med 26.156 kroner.

De 25 billigste fjernvarmeværker ligger i Jylland og på Fyn. Hos 8 af dem er varmeprisen under 10.000 kroner om året.

De 5 dyreste:

  • Hjortekær, Lyngby-Taarbæk 37.090 kroner
  • Annebergparken, Nykøbing Sj. 31.793 kroner
  • Ørslev-Terslev Kraftvarmeforsyning, Haslev 31.041 kroner
  • Vester Hjermitslev Varmeværk, Nordjylland 29.934 kroner
  • Odsherred Varmeværk (Trundholm): 27.796 kroner

Se de 5 billigste her.

På Bolius' Danmarkskort over fjernvarmepriser, der er baseret på energitilsynets varmeprisstatistik, kan du se priserne fra dit fjernvarmeværk og tjekke, hvor dyrt eller billigt det er i forhold til andre fjernvarmeværker.

Se fjernvarmepriserne her.