Kabler bliver nu lagt ud mellem Kriegers Flak og det danske elnet

Energinet er i fuld gang med at lægge kabler, som skal forbinde havmølleparken Kriegers Flak og de danske stikkontakter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Energinet er i fuld gang med at lægge kabler. 

Kablerne skal nemlig forbinde havmølleparken Kriegers Flak til det danske elnet. 

Der sker lægges omkring 100 kilometer landkabel fra Rødvig til transformerstationen ved Bjæverskov og videre til Ishøj og Hovegård.

quote De arkæologiske undersøgelser er afsluttet på hele strækningen mellem Rødvig og Bjæverskov, og vi arbejder os nu støt og roligt nordpå med kabellægningen

Martin Johansen, Energinet

De første ni kilometer kabler fra Rødvig og ind i landet blev gravet ned i efteråret, og nu, efter en vinterpause, er arbejdet altså taget op igen.

- De arkæologiske undersøgelser er afsluttet på hele strækningen mellem Rødvig og Bjæverskov, og vi arbejder os nu støt og roligt nordpå med kabellægningen. Efter planen når vi Bjæverskov i oktober måned, hvor vi tilslutter kablerne til stationen, lyder det fra Martin Johansen fra Energinet, som er delprojektleder for kabellægningen til Kriegers Flak, i en skriftlig meddelelse.

Ved Rødvig skal højspændingskablerne forbindes med to søkabler, og her er de også ved at komme i omdrejninger.

Inden vi kan lægge søkabler, skal vi have gjort havbunden klar. Det gør vi fra et skib, som trækker en stor plov henover havbunden. Ploven fjerner store sten på sin vej og graver samtidig en rende til kablet. Den øvelse laver vi her i april og maj måned, og så er vi klar til at lægge søkabler på den anden side af sommerferien, siger Martin Johansen.