Kabalen om supersygehuset

Hvem tager det sidste stik? Hver dag byder på nye politiske dramaer om, hvor regionens nye supersygehus skal ligge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Er kabalen gået op? Eller er den gået i hårdknude? 

- Som det er nu, så er der folk, der går fra det ene til det andet næsten hver time, så der er intet, der er sikkert, siger første næstformand og løsgænger i regionsrådet, Michael Rex.

I søndags aner man et smil på regionsformand Steen Bach Nielsen. Et flertal i regionsrådet placerer supersygehuset i Køge. Han sagde dengang til TV2 ØST:

- Det er der, vi får mest for pengene. 

Tirsdag er der problemer. Forretningsudvalget i Region Sjælland vil have, at politikerne skal stemme om alle fire modeller. Både med Køge, Næstved, Ringsted og Roskilde som mulige endestationer for supersygehuset.  

Samme dag. Flere problemer. Michael Rex melder sig ud af Dansk Folkeparti. Han er utilfreds med, at politikerne på Christiansborg vil bestemme, hvad han skal stemme. Han hopper fra partiet og støtter Næstved-modellen. 

- Jeg håber, at der kan skaffes opbakning til Næstved-modellen, siger Michael Rex. 

Torsdag får kabalen hjælp. SF er splittet. To politikere støtter nu Køge-modellen.

I dag fredag. Igen modvind. Alle tre konservative politikere stemmer nu på Ringsted-modellen. Regionsformanden har de sidste par dage været nødt til at regne på, om han stadig har flertal.

- Jeg vil gerne indrømme, at jeg har regnet på det et par gange, siger regionsformand Steen Bach Nielsen (S).

Der er også en joker i spillet. Socialdemokraten Peter Madsen arbejder som rejseleder i Sydafrika. Han støtter Næstved-modellen - og kan måske i sidste ende komme hjem og være den afgørende stemme, hvis der er dødt løb.

- Jeg støtter klart, at man placerer hovedsygehuset i Næstved, siger Peter Madsen (S), som TV2 ØST fanger i Namibia på telefonen.

I søndags var der 26 politikere bag Køge-modellen. Det mener regionsformand Steen Bach Nielsen, at der stadig er. Sådan mere eller mindre.

- Jeg mener stadig, at der vil være 26 eller 27 for Køge-forslaget, siger han.

Politikerne i regionsrådet skal stemme på tirsdag.