K vil vente med flere penge til boliger

De Konservative og økonomisk vismand vil vente med at tænke over nok en renoveringspulje, selv om oppositionen og DF presser på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Boligejerne taster om kap til morgen for at få del i halvanden milliard kroner, som staten vil give i tilskud til nye vinduer, døre, tage og anden renovering. Penge bliver fordelt efter "først til mølleprincippet". Oppositionen og regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, taler allerede om en ny pulje, men i regeringen slår De Konservative koldt vand i blodet.

Renoveringspuljen har en passende størrelse, mener den konservative boligordfører Knud Kristensen. Først efter sommerferien kan man se, om der er behov for flere statslige penge til at sætte gang i et skrantende byggeri.

- Når puljen er tømt, må vi se på konjunkturerne. Hvis arbejdsløsheden stiger, så må vi se på det, siger den konservative ordfører.

Den økonomiske ekspertise advarer også mod at bruge pengene for tidligt. Arbejdsløsheden er fortsat ikke ret højt oppe, påpeger professor Hans Jørgen Whitta-Jacobsen fra Det Økonomiske Råds formandskab. Derimod forventer han, at den kan blive høj i 2010 og 2011. 

- Dér kan der være grund til at gøre den store indsats. Så er det synd, hvis man har brændt pengene af på forhånd og på et tidspunkt, hvor der ikke var så stort behov for det, siger vismanden.

Den borgerlige tænketank Cepos advarer også imod at udvide renoveringspuljen. Det vil trække penge væk fra detailhandlen og restauranterne, lyder argumentet.

Fakta om Renoveringspuljen

  • Renoveringspuljen skal sætte gang i beskæftigelsen i byggeriet. Puljen er på 1,5 milliarder kroner og yder tilskud til renovering af helårsboliger.
  • På hjemmesiden boligforbedringer.dk kan der indtastes en elektronisk ansøgning, når ordningen træder i kraft tirsdag d. 14. april kl. 9. Det vil også være muligt at ringe til Erhvervs- og Byggestyrelsen på telefon 38 88 88 88 for at høre om ordningen.
  • Tilsagn om tilskuddene bliver uddelt efter først til mølle princippet.

Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen.

/ritzau/