Juni slutter af med køligt sommervejr

Det bliver lidt køligere og mere normalt dansk sommervejr, lyder meldingen fra DMI.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter nogle dage med lummervarme og risiko for skybrud, bliver der i den kommende uge mere traditionelt dansk sommervejr - omend til den kølige side.

Det oplyser DMI mandag morgen.

- Vi puster en smule ud efter nogle hektiske dage siden sankthans. Nu er det blevet lidt køligere, og det bliver mere normalt dansk sommervejr, siger meteorolog Frank Nielsen.

I takt med at vi nærmer os juli, bliver temperaturen en smule højere, hvilket gæsterne på blandt andet Roskilde Festival muligvis sætter pris på. Men først skal vi igennem et par halvtriste dage.

- Vi starter ellers fint ud med blå himmel mandag, men i løbet af dagen kommer der regn og byger ind vestfra.

- Tirsdag bliver hæderlig, men natten til onsdag kommer der et større regnvejr ind, som godt kan kaste fem-ti millimeter regn af sig nogle steder, siger Frank Nielsen.

Kølig luft fra Norge

Det er et lavtryk over den sydlige del af Norge, der bevæger sig mod nord. Det betyder, at køligere og ustabil luft strømmer frem til Danmark fra vest og sydvest.

Det er ifølge DMI svært at sige, præcist hvor der vil komme mest regn, da det kan svinge meget fra landsdel til landsdel, men ingen ser ud til at gå helt fri.

Varm festival

Når vi nærmer os slutningen af ugen, stiger temperaturen muligvis et nøk, og det kan festivalgængerne i Roskilde måske få at mærke.

Det bliver i hvert fald varmere i den østlige del af landet end i den vestlige. Men temperaturen kommer ikke meget - hvis overhovedet - over de 20 grader.

- På torsdag og fredag ligger varmen en smule tættere på os, men det er allermest bornholmerne, der får glæde af den.

- Men for de, der ønsker varme dage, bliver den nok svær at finde i Danmark de næste otte-ti dage, lyder det fra Frank Nielsen.

Han oplyser, at juni har været vådere end normalt, men at det blot udjævner det nedbørsunderskud, som der var i maj, og det er muligvis godt for landet landmænd og haveejere.

/ritzau/