Juletravlhed hos brandvæsnet: Pas på de tørre juletræer!

Hos Vestsjællands Brandvæsen har man haft lidt travlere end sædvanligt juleaften. Det skyldes især de tørre juletræer, lyder det fra vagtchefen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det har været en juleaften med mere at lave end sædvanligt for Vestsjællands Brandvæsen.

Det melder vagtchef, Lasse E. Hansen, mandag. 

- Det har været lidt travlere end normalt, siger Lasse E. Hansen, vagtchef hos Vestsjællands Brandvæsen til TV ØST.

I løbet af det seneste døgn har de blandt andet rykket ud til 2-3 brande, som ifølge vagtchefen skyldes uforsigtighed.

- Der har været et par brande som skyldes uforsigtighed med julehyggen, som jeg vil kalde det, siger han.

Det var blandt andet ild i juletræer i Snertinge og i Sorø som gav brandvæsnet lidt at se til. Heldigvis kom ingen personer noget alvorligt til. Men begge steder fik man røgskader i hjemmene.

- Det er, når juletræerne og juledekorationerne er så tørre, som de er nu, og man tænder dem, samtdig med at man ikke holder opsyn med dem, forklarer han.

- Der vil vi gerne opfordre til, at man omgås levende lys med respekt og holder opsyn med dem, når man tænder dem. Man skal være i samme rum, som man har levende lys, så man er klar til at handle hurtigt, hvis der sker noget, siger Lasse E. Hansen.

Mindre fyrværkeribrande giver travlhed

Udover juletræsbrande oplever brandvæsnet også en stigning i mindre brande. 

Således var der også i nat to brande i containere i Holbæk, som brandvæsnet mistænker for at være en del af de her småbrande, som man oplever flere af i december, hvor fyrværkeri er i handlen.

- Der er en stigning i småbrande af forskellig karakter fra midt december, hvor fyrværkeri farer vild. Det kulminerer oftest nytårsnat, og så stilner det af herefter, forklarer vagtchefen.

Brandene i containerne i Holbæk natten til 1. juledag minder miskendeligt meget om de småbrande, som brandvæsnet er vant til i disse dage.

- Vi formoder, at det er påsatte brande, for det er dog sjældent, at containere bryder i brand af sig selv klokken halv fem om morgenen. Det kunne sagtens være fyrværkeri, der har sat gang i dem, og så fik vi også meldinger om nogle drenge, der løb fra stedet, siger Lasse E. Hansen, der dog understreger, at politiet afgør brandårsagen.