Juletrafikken starter allerede i morgen

De danske trafikanter kan godt begynde at forberede sig, for den første snert af julen rammer dem allerede fra i morgen, fredag eftermiddag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Her vil den første juletrafik blande sig med den sædvanlige trafik i eftermiddagsmyldretiden og skabe større risiko end sædvanligt for trængsel på vejene.  

Derefter vil trafikken tiltage i dagene op mod jul. Og den vil kulminere i de sidste par dage inden juleaften, altså tirsdag den 22. december og onsdag den 23. december fra klokken 09.00 – 18.00, hvor der især vil være tryk på de store veje ud af København samt hen over Fyn og på den østjyske motorvej mellem Kolding og Aarhus.  

Når julen er overstået, skal vi alle sammen hjem igen, men det kommer til at foregå mere stille og roligt.  

Erfaringerne viser, at juleferiens hjemrejsetrafik er mere fordelt end udrejsetrafikken. Vi forventer nogle dage med en del tæt trafik men uden den hektiske spidsbelastning, som man oplever i dagene før juleaften.   

Helt konkret vil danskernes hjemrejse være fordelt over seks dage, fra søndag d. 25. december til onsdag d. 30. december. Den vil primært være tæt i østgående retning på tværs af landet, i særdeleshed hen over Fyn mod Storebælt og over Sjælland mod hovedstaden.   

Vejdirektoratets råd til juletrafikanterne:

·     Kør helst udenfor de mest belastede perioder

·     Hold ekstra godt øje med vejrudsigten i julen

·     Sæt ekstra tid af til din rejse

·     Kør efter forholdene

·     Hav tæpper, evt. en skovl og noget at drikke med i bilen.

Storebælt melder også om juletravlhed 

Der bliver travlt i betalingsanlægget i julen, når danskerne kører på juleferie. Den store udrejsedag bliver 23. december, hvor flest trafikanter kører afsted, mens trafikken hjem fra højtiden topper 26. december med op til 5.000 biler i timen i den travleste periode midt på dagen.

I Storebælts betalingsanlæg er de klar til at tage i mod de godt 165.000 biler, som ventes at passere i dagene 23. – 27. december.

- Vi har ekstra bemanding i betalingsanlægget i julen, så vores kunder kan planlægge turen på det tidspunkt, hvor det passer dem bedst. Før man kører hjemmefra, er det dog en god ide tjekke, om betalingskortet er udskiftet siden seneste tur over broen. Er kortoplysningerne ikke opdateret, virker BroBizz® nemlig ikke, og det kan skabe ventetid, siger chef for betalingsanlægget Jens Kjær Nielsen fra A/S Storebælt.