Juletrafikken er bagud: Kan give køer lørdag

Færre end forventet kørte fredag over Storebæltsbroen. Det kan være tegn på, at en del venter med at tage hjem til jul lørdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

-Vi skal lige sove, før vi kører.

Sådan har mange sjællændere nok tænkt fredag. Færre end ventet har nemlig pakket bilen og vendt snuden mod Fyn og Jylland over Storebæltsbroen end ventet.

Sådan lyder meldingen fredag aften fra Sund&Bælt, der driver Storebæltsbroen.

- 27.000 bilister er indtil nu kørt over Storebæltsbroen. Det er en del færre end vi forventede, siger Niels Moses Brogaard, trafikleder på Sund&Bælt, til TV ØST.

De færre bilister har sikret en rigtig fin trafikafvikling fredag. Han vurderer dog, at de færre bilister fredag kan føre til et ekstra pres på motorvejen over Storebælt lørdag.

Vejdirektoratet: Kør hjemmefra i god tid lørdag

Hos Vejdirektoratet venter man også, at lørdag bliver den helt store rejsedag. Det oplyser vagthavende Nicholas Petersson.

- Vi har også oplevet en mere rolig fredag, end vi havde ventet. Vi har dog hele tiden set lørdag som den helt store rejsedag, hvor vi mellem 10.00 og 16.00 venter meget tæt trafik på vejene mod Fyn og Jylland, siger han til TV ØST. han opfordrer alle til at køre udenfor dette tidsrum, hvis de kan.

Sådan forbereder du dig bedst muligt på turen

Er du en af de mange, der skal køre lørdag, så har Vejdirektoratet en række råd til, hvordan du kommer afsted med de bedste kort på hånden.

  • Kør hjemmefra i god tid. Så er der også tid i din tidsplan til forsinkelser
  • Læs op på vejsituationen, før du kører hjemmefra. Måske er der så store problemer på nogle strækninger, at det giver god mening at køre en time senere hjemmefra
  • Orienter dig på turen via trafikmeldinger i radioen, via medier eller særlige trafikapps. Er der problemer, så find andre veje

Mens den store udrejsedag mod Fyn og Jylland ventes at blive lørdag, så ventes tirsdag at blive den store hjemrejsedag, hvor trafikken løber i modsat retning.