¨

Julen har budt på færre indbrud i år - borgere er blevet bedre til at holde øje i nabolaget

Færre borgere er i år kommet hjem til en hoveddør, der er brudt op af uindbudte gæster, sammenlignet med tidligere. Foto: Rigspolitiet

Antallet af indbrud i juledagene er faldet sammenlignet med de forrige år. Borgene er ifølge politiet blevet bedre til at hjælpe hinanden.

Der er færre og færre, der kommer hjem til et hus, hvor døren er brudt op, efter de har været til julemiddag.

Tal fra Rigspolitiet viser, at der på landsplan er modtaget færre anmeldelser om indbrud i private hjem i juledagene, end der blev sidste år.

Sidste år modtog landets politikredse mellem den 20. og den 26. december således 815 anmeldelser - torsdag formiddag lyder tallet for samme periode i år på 744.

- Det er nogle forholdsvis flotte tal forstået på den måde, at vi dag for dag kan se, at anmeldelserne er færre sammenlignet med sidste år. Samlet set i forhold til 2017 er antallet af anmeldelser noget under i år, siger kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Nogle byer er gået fri, imens andre har betalt gildet

Hos Midt- og Vestsjællands politikreds har de modtaget 61 anmeldelser om indbrud fra den 20. december til den 27. december.

Det er en glædelig udvikling. Man er bedre til at holde øje i nabolaget og gøre det, man nu kan, for at undgå indbrud og gøre det mere besværligt for tyven

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi

- Det er en glædelig udvikling. Man er bedre til at holde øje i nabolaget og gøre det, man nu kan, for at undgå indbrud og gøre det mere besværligt for tyven og involvere politiet i det omfang, det er nødvendigt, siger Martin Bjerregaard.

Det er især i nogle byer, hvor borgerne har haft besøg af uventede gæster.

- Nogle kommuner er sluppet fri, imens andre har betalt gildet. Ud af de 61 anmeldelser ligger cirka 40 procent i Roskilde Kommune. Og så er der andre byer, der ligger meget lavt i forhold til indbrud, for eksempel Ringsted og Odsherred, siger kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard.

Borgerne kan takke dem selv for færre indbrud

Henover året 2018 er der en faldende tendens i indbrud i private boliger, og den tendens kan politiet nu også se i antallet af juleindbrud.

Der er desværre en weekend og et nytår nu her, hvor folk måske også tager hjemmefra for at fejre nytår i et sommerhus, i udlandet eller hos familie og venner, og dermed efterlader huset derhjemme

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi

- I forhold til vores opfattelse er der kun borgerne selv at takke for det. De gør en kæmpe indsats ude i det daglige med at holde øje i deres nabolag. De gør det, de kan for at gøre det besværligt for indbrudstyven, hvad end det er den fysiske sikring af deres boliger, eller nabohjælpsordninger, løse eller faste aftaler om at holde øje med hinandens huse og villaer, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Han fortæller, at politiet modtager færre anmeldelser fra borgerne om mistænkelige forhold, som måske kan være optakten til indbrud eller andet, der kan tendere i den retning.

Men det er dog endnu ikke helt slut med, at folk tager hjemmefra og efterlader deres boliger tomme.

- Der er desværre en weekend og et nytår nu her, hvor folk måske også tager hjemmefra for at fejre nytår i et sommerhus, i udlandet eller hos familie og venner, og dermed efterlader huset derhjemme. Så vi har ikke armene i vejret endnu, siger kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App