Julemanden elsker dametasker

I sidste uge skrev vi at julemanden brød ind i et hus i Ringsted. Sagen er nu opklaret. Julemanden ville bare kigge lidt på en dametaske.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Julemanden ville slet ikke stjæle noget, da han i sidste uge befandt sig i entreen i et rækkehus på Højbogårdsvej i Ringsted. Her blev han opdaget af familiens 14-årige dreng, mens han stod med en taske, som drengen troede, han ville stjæle.

- Manden er 55 år gammel, men han er mentalt på niveau med en treårig. Og så har han altså en forkærlighed for dametasker, oplyser Elo Andersen fra Ringsted Lokalpoliti til DAGBLADET Ringsted.

Det var bocenteret Tusindfryd, som huser voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, der kontaktede politiet efter det lidt specielle indbrud.

- De fortalte, at tidspunkt og signalement passede med en af deres beboere, som på det tidspunkt var forsvundet fra institutionen. Dagen efter var han så på færde igen. Vi modtog nemlig en opringning fra en tankstation på Køgevej, som ligeledes havde haft besøg af julemanden, fortæller Elo Andersen til DAGBLADET Ringsted.

Sagen er dermed opklaret, og der vil ikke blive foretaget yderligere skridt. Den 55-årige mand har ikke noget sprog, så hvorfor han var klædt ud som julemand en trist mandag morgen i sidste uge, kan man kun gisne om. 

- Han elsker vel julen ligesom alle andre små børn, siger Elo Andersen til DAGBLADET Ringsted.

/ritzau/