Julehjælpen sætter rekord

ASF Danske Folkehjælp og Ekstra Bladet har sat ny rekord i indsamlingen af julehjælp. Det er blevet til 3,3 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den nye rekord og de mange penge betyder, at 2474 familier i år kan modtage julehjælp. Det er næsten 1000 familier mere i forhold til sidste år, hvor der blev indsamlet 1,8 millioner kroner. Det skriver Ekstra Bladet.

-Vi er meget glade og stolte af den store opbakning indsamlingen har fået. Tak til alle der har bidraget - Vi lover til gengæld fortsat at råbe politikerne op, så de forstår, at der er fattige danskere, der har brug for hjælp, siger Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen.

Ricardo Leon og hans børn er en af de familier, der har modtaget julehjælp. Han er meget overrasket over danskernes reaktioner på hans situation.

- Jeg synes, det er overvældende, alt det folk har gjort. Der sidder folk derude med overskud - det er folt og stort, siger Ricardo Leon fra Næstved.

På trods af den gode indsamling er der stadig 2000 danske familier, som det ikke er lykkedes at hjælpe.

- Vi er positivt overrasket over de mange forskellige initiativer, der er taget landet rundt for at støtte vores indsamling. Vi er overbeviste om, at Ekstra Bladet med deres reportage om fattige familiers livsvilkår har gjort problemstillingen forståelig og nærværende for os alle. Vi glæder os over, at begrebet solidaritet er intakt i Danmark, og at den håndsrækning vi har fået fra mange forskellige dele af samfundet - ikke mindst fra Ekstra Bladets læsere, virksomheder, faglige organisationer og private fonde - har gjort det muligt at nå ud med julehjælpen til så mange familier, siger Ib jensen, formand for ASF- Danske Folkehjælp