¨

Jubler over knallertforslag

Foto: TV ØST

Landdistrikternes Fællesråd mener, at forslag om at sænke aldersgrænsen for knallertkørsel vil gøre det mere attraktivt at bosætte sig på landet.

Det bliver mere attraktivt at bo i områder, hvor der er langt mellem busser og tog, hvis 15-årige får lov til at køre knallert. Det mener i hvert fald Landdistrikternes Fællesråd, som ifølge Danske Kommuner havde ønsket sig en aldersgrænse på 14 år.

- I første omgang er vi glade for, at det bliver mere attraktivt at bosætte sig på landet, hvor det er sparsomt med kollektiv trafik. Med andre ord fjerner man én af barriererne for at bosætte sig på landet eller i et landdistrikt, siger formand Steffen Damsgaard til Ritzau.

Rådet for Sikker Trafik og Rigspolitiet har ellers advaret mod at sænke aldersgrænsen for knallertkørsel, men det gør ikke indtryk på Landdistrikternes Fællesråd.

- Der er lagt op til nogle stramme regler for den gruppe, så vi er ikke betænkelige ved forslaget, siger Steffen Damsgaard.

Socialdemokraterne havde hellere set, at regeringen opprioriterede kollektiv trafik i udkantsområderne.

- Det er hul i hovedet at fremlægge det her. Når Rådet for Sikker Trafik advarer kraftigt mod det her, så må det få alarmklokkerne til at ringe. Det gør det i hvert fald for os socialdemokrater, siger færdselsordfører Flemming Møller Mortensen til Danske Kommuner.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App