Jordemødre: Flere hjemmefødsler

Jordemødrene mener, at op mod hver tiende fødsel fremover vil foregå hjemme. Det er lyst til selv at bestemme, og frygt for for meget travlhed på sygehusene får forældre til at vælge at føde hjemme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Antallet af hjemmefødsler stiger markant inden 2020, forudser formanden for Jordemoderforeningen, Lillian Bondo.

-10 procent af alle fødsler vil komme til at foregå i hjemmet, fordi forældrene vil det, siger hun til Politiken lørdag.

Tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at det i dag kun er omkring 1 procent af alle fødsler, som finder sted i private hjem.

-De gravide bliver mere trygge ved hjemmefødsler, fordi de stoler mere på deres krop og har den indstilling, at de kan og vil selv. De tænker også som kritiske forbrugere, der vil have en oplevelse ud af fødslen, og det mener flere og flere, at en hjemmefødsel kan give dem«, siger Lillian Bondo til Politiken.

Foreningen Forældre og Fødsel anbefaler gravide, som forventer en ukompliceret fødsel, at føde i privaten. Foreningen begrunder den opsigtsvækkende udmelding med, at  jordemødre

-Når en kvinde føder hjemme, så sikrer hun sig, at hun har jordemoders udelte opmærksomhed under og umiddelbart efter fødslen. Det er en mulighed, som kvinden ikke længere kan regne med at have på hospitalernes fødeafdelinger, siger pr-ansvarlig Ina Clausen til Politiken.

ne på landets hospitalsgange har meget travlt.