John Møll kan blive sat fri

Seksualforbryderen John Møll kan genvinde sin frihed i næste uge

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På mandag skal retten i Roskilde nemlig tage stilling til, om den betingede dom, som John Møll fik efter at have forbrudt sig imod to mindreårige piger, skal ændres. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

John Møll blev dømt til anbringelse på et hospital for sindslidende på ubestemt tid, og har siden sin anholdelse i 1991 været anbragt på Sct. Hans Hospital i Roskilde, som i mellemtiden har skiftet navn til Psykiatrisk Center Sct. Hans. Også John Møll har skiftet navn, først til John Neiendam, og siden til John Orjes.

Dommen har senest været prøvet ved retten i 2003, og nu er tiden inde til igen at se på, om der skal lempes på forholdene. Anklagemyndighedens er af den opfattelse, at de nuværende foranstaltninger bør opretholdes. Det sker med henvisning til John Mølls helbredstilstand.

Lykkes det ikke at overbevise retten om, at foranstaltningerne skal forsætte, er det anklagemyndighedens subsidiære ønske, at dommen ændres til ambulant behandling på en psykiatrisk afdeling.

Anbringelsen på et psykiatrisk hospital har dog ikke forhindret John Møll i at tage på længerevarende ophold andre steder. Mindst fem gange er han stukket af fra Sct. Hans, senest den 10. oktober 2008, hvor han udeblev efter at have været på uledsaget udgang. Da blev han anholdt i København kort før nytår. Tidligere har han været på flugt i endnu længere tid, hvor han bl.a. har opholdt sig i Sverige.

I 1989 kidnappede John Møll en niårig pige i Radsted ved Sakskøbing og bortførte hende til et sommerhus på Sjællands Odde, hvor han misbrugte hende seksuelt.

Han blev fanget, men under udgang et par år senere udgav han sig for at være politimand og fik lokket en blot syvårig pige med op på en svalegang på 15. etage i et byggeri i Høje Gladsaxe, og der voldtog han hende.

/ritzau/