¨

Jobvækst på Sjælland: Akademikere strømmer til Vordingborg

Flere kommuner i regionen forsøger at tiltrække akademikere. En af dem er Lolland Kommune, der tidligere har haft besøg af Akademikernes A-kasse og skrevet under på en samarbejdsaftale. Arkivfoto. Foto: TV ØST

Der er gang i den private beskæftigelse på Sjælland, viser en ny opgørelse fra Djøf. Især i Vordingborg går det godt for de private virksomheder.

Medarbejdere strømmer til private virksomheder i Vordingborg, hvor der sidste år blev der ansat 497 nye medarbejdere i virksomhederne.

Det viser en opgørelse fra den faglige organisation for samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske akademikere og studerende, Djøf.

Nogle kommuner skal skubbe på hos de mindre virksomheder

Henrik Funder, formand for Djøf Privat

I 2017 blev der ansat 6.095 flere medarbejdere på Sjælland i den private sektor. Det svarer til fire procent.

Flere akademikere til Kalundborg og Vordingborg

Opgørelsen fra Djøf viser deusden, at virksomhederne generelt hyrer flere akademikere. 15 procent flere fra 2013 til 2017 i Region Sjælland.

Men forskellene mellem kommunerne er store.

I Kalundborg Kommune er der på fem år blevet ansat 32 procent flere akademikere, og i Vordingborg er der alene på et år blevet ansat 27 procent flere akademikere. Imens har Guldborgsund Kommune oplevet en tilbagegang i antallet af akademikere i de private virksomheder.

- En del af forklaringen er sikkert, at enkelte store arbejdspladser er meget videntunge, og når de ændrer på bemandingen kan det hurtigt ses på jobvæksten for akademikere. Men jeg tror også, at nogle kommuner skal skubbe på hos de mindre virksomheder, så de får nye medarbejdere med kompetencer inden for for eksempel salg, kommunikation og økonomi, siger Henrik Funder, formand for Djøf Privat, i en pressemeddelelse.

Når en mindre virksomhed ansætter den første akademiker, kan det aflæses direkte på bundlinjen i form af øget overskud og beskæftigelse.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App