Jann Sjursen ny formand for Rådet for Socialt Udsatte

Den tidligere partiformand Jan Sjursen bliver ny formand for Rådet for Socialt Udsatte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann har udpeget generalsekretær i Caritas Jann Sjursen til formand for Rådet for Socialt Udsatte. Jann Sjursen, der er fra Næstved, afløser den 1. januar 2010 Preben Brandt. Han har efter otte år på posten har valgt at takke af.

- Jeg er glad for, at Jann Sjursen har sagt ja tak til posten som formand for Rådet for Socialt Udsatte. Rådet er en aktiv stemme i debatten om, hvordan vi kan forbedre forholdene for socialt udsatte grupper. Der er behov for en mand som Jann Sjursen, der kan oversætte brugernes behov til forslag, som kan udvikle vores indsats og tilbud til socialt udsatte. Jeg glæder mig til samarbejdet, siger indenrigs- og socialminister Karen Ellemann.

Jann Sjursen siger selv i en pressemeddelelse:

- Jeg ser frem til sammen med Rådet for Socialt Udsatte at være vagthund og talerør i forhold til de socialt udsatte i vores samfund. Og til at pege på løsninger, der kan forbedre deres vilkår, hvad enten det vedrører lovgivning eller de frivillige organisationers arbejde. Det er med stor respekt for Rådets hidtidige virke, at jeg har takket ja til ministerens opfordring om at påtage mig formandsposten.

Jann Sjursen var formand for Kristeligt Folkeparti 1990 – 2002. Han var energiminister i regeringen Nyrup I 1993 – 1994. Fra 1998 til 2005 var han medlem af Folketinget. Han har arbejdet som lærer på Vor Frue Skole i Næstved 1988 – 1993 og 1995 – 1997. Jann Sjursen er 46 år, gift og far til tre børn.

Rådet for Socialt Udsatte blev nedsat i april 2002. Rådet skal være talerør for de socialt udsatte. Formand og medlemmer udpeges af indenrigs- og socialministeren. Rådet er uafhængigt af Indenrigs- og Socialministeriet.