Jægerne skal stoppe trofæjagten

Den nationale hjortevildtgruppe vil have jægere til at melde sig ind i hjortelaug.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når de danske jægere kaster riflen til skulderen, så vil de hellere have et flot gevir med hjem, end en kølle til kummefryseren. Men den slags trofæjagt skal ikke længere være almen praksis, mener Vildtforvaltningsrådet.
 
Derfor bad de for snart et år siden Den Nationale Hjortevildtgruppe om at finde en løsning. Nu er gruppen klar med et foreløbigt forslag, der blandt andet går ud på, at flere jægere skal melde sig ind i såkaldte hjortelaug.
 
Det skriver DR P4 Sjælland i dag.
 
- Tanken med de her laug er, at vi giver ansvaret ud til de lokale lodsejere, så det bliver dem, der forvalter vildtet efter lokale aftaler og lokalt samarbejde. De skal så blive enige om, hvordan man skal skyde hjorte på en ordentlig måde, siger Lars Jensen, der er formand for Den Nationale Hjortevildtgruppe, til radiostationen.
 
Jægerne raser på Facebook
 
Men tanken om, at jægerne skal samle sig i lokale laug, har fået en del jægere til at fare til tasterne. På Danmarks Jægerforbunds Facebook-side lyder beskyldningerne, at jægerne nu bliver tvunget til at melde sig ind i et lokalt hjortelaug, hvis de vil jage de store dyr.
 
Men jægerne har slet ikke noget at være bange for, siger Lars Jensen. Der bliver nemlig ingen tvang, hvis forslaget om de lokale hjortelaug bliver vedtaget.
 
- Der er mange, der tror, at de bliver tvunget ind i et laug. Men jeg kan med sikkerhed sige, at det ikke er korrekt. Vi kigger selvfølgelig også på, hvilke muligheder jægerne skal have, hvis de ikke vil være med i hjortelaugene, fastslår formanden for Den Nationale Hjortevildtgruppe.
 
Jægerforbundet: Slå koldt vand i blodet
 
Også hos Danmarks Jægerforbund beder man jægerne om at tage det roligt. Så længe der ikke ligger et endeligt forslag på bordet, så kan man jo lige så godt afvente, siger Claus Lind Christensen, der er formand for Danmarks Jægerforbund.
 
- Opfordringen til jægerne er at slå koldt vand i blodet. Men vi vil selvfølgelig gerne opfordre til, at alle deltager aktivt i debatten, ligesom vi løbende vil informere, om det vi ved, på vores hjemmeside, siger Claus Lind Christensen til DR P4 Sjælland.
 
Til december skal Den Nationale Hjortegruppes endelige forslag være færdigt, så Vildtforvaltningsrådet kan tage stilling til det.