Iværksætterboom: 700 nye selskaber i vores område

I 3. kvartal blev der oprettet 60 flere nye virksomheder på Sjælland og Lolland Falster end i samme periode sidste år. Dansk Erhverv glæder sig over tallene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I juli, august og september var der rigtig mange driftige mennesker, der gjorde ideer til virkelighed i vores område. Således blev der i årets 3. kvartal oprettet mere end 7 nye virksomheder på Sjælland og Lolland-Falster hver eneste dag. Det viser nye tal fra analysevirksomheden Experian.

Bedste periode i 19 år

I alt blev der alene i vores område oprettet 700 nye virksomheder på de tre måneder. Og særligt i september var danskerne generelt flittige til at oprette nye selskaber. På én måned blev der på landsplan stiftet 2.820 nye selskaber.

- Vi har ikke oplevet en så massiv tilgang af nye selskaber, siden Experian begyndte at føre statistik i 1996, siger administrerende direktør, Jens Hjortflod.

Han tilføjer, at fremgangen er overbevisende, selv hvis man fraregner de relativt nye og nemt stiftede Iværksætterselskaber (IVS’er). Den type selskaber, var i september den foretrukne selskabsform for en tredjedel af iværksætterne.

Glæde hos Dansk Erhverv

Tallene viser, at der for alvor er kommet gang i iværksætteriet efter flere år med økonomisk krise. Og det er de glade for i Dansk Erhverv.

- Foretagsomheden i iværksættermiljøerne er tydeligvis i klar fremgang, og det er glædeligt. Tallene viser en spirende iværksætterlyst i alle dele af landet, og de nye virksomheder er et vigtigt bidrag til femtidens vækst og velstand, siger Sigurd Schou Madsen, der er erhvervspolitisk konsulent i Dansk Erhverv.