IT-sikkerhed på skemaet: Udvalgte folkeskoler kan nu tilbyde helt nyt fag

En række skoler kan fremover smide faget 'teknologiforståelse’ på skoleskemaet. Fire af dem er i vores region.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi er hamrende stolte over det. Vi har gjort meget ud af ansøgningen, og vi føler os parate til det.

Sådan lyder det fra skoleleder på Kulsbjerg Skole i Vordingborg, Anne-Marie Jacobsen, der torsdag fik overbragt nyheden om, at Kulsbjerg Skole er en af de udvalgte skoler til at deltage i forsøg med nyt folkeskolefag.

quote Så mange skoler ønsker at blive klogere på, hvordan vi bedst forbereder vores børn på en fremtid, hvor teknologien kun vil komme til at fylde mere

Merete Riisager (LA), undervisningsminister 

Forsøget drejer sig om faget ’teknologiforståelse’, som regeringen ønsker at indfase som nyt, obligatorisk fag i alle danske folkeskoler.

140 skoler havde ansøgt om at være med i forsøget, 46 skoler blev udvalgt, herunder fire skoler i vores region.

- Jeg er meget glad for den store interesse for at deltage i forsøget med teknologiforståelse i folkeskolen. Det er dejligt at se, at så mange skoler ønsker at blive klogere på, hvordan vi bedst forbereder vores børn på en fremtid, hvor teknologien kun vil komme til at fylde mere, siger landets undervisningsminister, Merete Riisager (LA).

Børn skal rustes til en mere digitaliseret verden

Det er regeringens plan at gøre faget obligatorisk i folkeskolen, fordi den stigende digitalisering og brug af IT vinder frem i Danmark såvel som i resten af verden. Faget skal derfor være med til at ruste eleverne til at stille sig endnu bedre analytisk og kritisk over for samtiden og dermed være bedre rustet til fremtidens teknologiske udfordringer.

Kulsbjerg Skole har i en årrække haft fokus på teknologiforståelse i undervisningen og har derfor gjort meget ud af den ansøgning, som nu giver den mulighed for at udforske mulighederne inden for teknologi-undervisning de næste tre år.

- Vi har været spændte, for der var jo 140 ansøgere, og så udvalgte de (undervisningsministeriet, red) 46 skoler. Vi er stolte af at blive udvalgt, og nu går vi så i gang med det om ikke ret længe, siger skolelederen til TV ØST.

quote Vi er hamrende stolte over det

Anne-Marie Jacobsen, skoleleder på Kulsbjerg Skole i Vordingborg

Med det treårige forsøg er det elever i 7.-9. klasse, der vil få det nye valgfag på skemaet. For Kulsbjerg Skole er man glad for, at forsøget giver mulighed for, at de teknologi-orienterede initiativer, som skolen i forvejen har lavet, nu kan forløses yderligere i mere faste rammer.

- Det er er en naturlig udvikling i det arbejde, vi har lavet, som teknologiorienteret skole. Det er jo noget med at samskabe alle de tiltag, vi allerede har på skolen, med det nye forsøg, siger Anne-Marie Jacobsen.

Udover Kulsbjerg Skole i Vordingborg er tre andre skoler i vores region blevet udvalgt til at deltage i forsøget. Det gælder Kildedamsskolen i Holbæk, Antvorskov Skole i Slagelse og Holbæk By Skole.


Nyhedsoverblik