¨

Isnende kulde på vej til regionen

Foto: TV ØST

Der er lagt op til rimfrost og råkulde i den kommende uge. Samtidig er der mere sne på vej.

Afkølede luftmasser sætter deres præg på ugens vejr, når kulden blæser ned over Danmark fra vores skandinaviske nabolande og fra områder, der ligger endnu længere nordpå.

Temperaturerne roder rundt i den kølige blå farve det meste af døgnet, og nattefrosten dykker helt ned til 10 minusgrader nogle steder i landet.

Og ikke nok med det. Tirsdag og onsdag falder der sne ved områderne omkring Østersøen.

Action på vejrfronterne

Ifølge vagthavende meteorolog Tine Zeuthen fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, bliver de næste 24 timer bliver de mest interessante rent meteorologisk, fordi der kommer til at ske en hel del.

- I det kommende døgns tid skal vi have nogle fronter ned over os nordfra. I aften og i nat bliver nedbøren en overgang mere vedvarende med regn, slud og stedvis sne, fortæller Tine Zeuthen og fortsætter:

- Herefter får vi en kold nordøstlig strømning, i første omgang forholdsvist kraftig. Især ved Østersøen kan der komme snebyger tirsdag og onsdag, siger hun.

Vi får sol

Der er dog også lyspunkter de kommende dage, lyder det.

- I løbet af ugen er der også efterhånden mulighed for at få solen at se. Og der kommer færre byger, og vinden aftager. Men det betyder også, at temperaturen om natten falder, så vi kommer ned på fem til 10 graders frost, siger DMI-meteorologen.

Dagtemperaturerne kommer kun op og snuser til frysepunktet, lyder det. Så selvom der blot er 10 dage til, at den første forårsmåned begynder, virker den lunere årstid stadig et stykke væk.

Foråret lader vente på sig

- Vi er ikke færdige med vinteren endnu. Især om natten bliver det rigtigt, rigtigt koldt. Men vi begynder i dagtimerne at kunne mærke, at solen varmer lidt. Så det går mod lysere tider, og temperaturerne begynder efterhånden at stige lidt, siger Tine Zeuthen.

Den kolde, nordøstlige strømning, som suser ned over Danmark de kommende dage, gør sig gældende over en stor del af resten af Europa. Så der er ikke mange europæiske rejsedestinationer i nærheden, hvor man kan tage til for at få forårsfornemmelser.

/ritzau/

 

Se hvordan vejret bliver omkring din by de kommende dage:

Nykøbing sjælland

Holbæk

Slagelse

Ringsted

Næstved

Vordingborg

Nykøbing Falster

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App