iPads til 1500 elever

Alle elever i 2. til 5. klasse i Vordingborg Kommune har onsdag fået udleveret en iPad. Det er et led i regeringens digitalisering af folkeskolen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

1500 elever i 2. til 5. klassetrin i Vordingborg Kommune modtog i dag en iPad. Det er et led i regeringens nationale strategi for it i folkeskolen. Der er planen, at alle folkeskoleelever skal have adgang til hver deres tablet eller computer i 2014.

I Sorø Kommune har man ligeledes planer om at anskaffe tablets til alle elever i 0. til 10. klasse. Det vil ske i de kommende måneder. Men andre kommuner i Region Sjælland har valgt at gå en anden vej.

 

Faxe Kommune:

Her har de 4100 elever og 1849 registrerede computere på folkeskolerne. Enkelte elever med læsevanskeligheder har en rygsæks-pc, som de kan tage med hjem. Det er ikke realistisk, at alle elever kan få en tablet/computer hver og det er heller ikke planen.

 

Guldborgsund Kommune:

En forsøgsordning er i gang i Guldborgsund Kommune. Tre skoler har fået 28 iPads hver: Eskilstrup Skole, Nørre Alslev Skole og Nysted Skole. I Eskilstrup og Nørre Alslev fungerer de 28 iPads som en udlåndsordning, hvor elever kan låne en iPad til en lektion. I Nysted har en hel klasse fået en iPad. Til april vil en digitaliseringsstrategi blive taget op og man vil finde ud af, hvad man skal gøre fremover i forhold til tablets i skolerne.

 

Holbæk Kommune:

Her regner de med, at størstedelen af eleverne tager deres egne computere eller tablets med i skole. Derfor er der afsat 14 millioner kroner, som skal bruges til at opgradere skolens intranet, internet m.m. så elevernes computere kan kobles til skolens internet og blive opdateret med de nyeste programmer. De elever, der ikke har en computer, vil få stillet en til rådighed på skolen.

 

Kalundborg Kommune:

I Kalundborg Kommune afprøver de enkelte skoler forskellige digitale løsninger. Nogle skoler har indkøbt tablets, iPads eller andre enheder, men ikke som eleverne får med hjem. Planen er, at de fleste elever skal kunne medbringe deres egne enheder, og de resterende elever, der ikke har en computer eller tablet, skal kunne låne en på skolen.

 

Lolland Kommune:

Her har de fået infrastrukturen på plads, så det trådløse internet fungerer for alle elever, også dem der medbringer deres egne computere. Der er indkøbt 400 tablets, som elever eller lærere kan låne til undervisningen. Kommunen forventer at købe flere tablets.

 

Næstved Kommune:

100 elever med læsevanskeligheder har en tablet i Næstved Kommune. Der er ingen planer om at købe tablets, iPads eller computere til alle elever, som de kan få med hjem. De regner med, at en stor del af eleverne har deres egen computer eller tablet med i skole. De resterende vil få computere tilknyttet i skoletiden. Derfor vil de sørge for, at det trådløse internet og skolernes systemer fungerer på alle computere.

 

Odsherred Kommune:

Der er ikke planer om at udlevere tablets eller computere til alle elever. På sigt kan det være en mulighed. Kommunen har opgraderet deres systemer, så det kan bruges af elevernes egne computere og tablets. De forsøger at finde ud af, hvad der er den bedste mulighed. De enkelte skoler kan selv beslutte, hvad de vil gøre. Men først skal det undersøges, hvad der er det bedste både økonomisk og pædagogisk i forhold til indlæring.

 

Slagelse Kommune:

I dag har cirka 150 elever en iPad på grund af læsevanskeligheder. Der er 3600 computere på skolerne og kommunen mener, at det er urealistisk at alle elever får deres egen tablet. Skole- og it-konsulent Bent Borup mener, at det er en bedre løsning at skolerne får opgraderet deres intranet, så det fungerer til elevernes computere.

 

Stevns Kommune:

I Stevns Kommune får personalet mulighed for at få en computer eller tablet. Eleverne kan låne en computer på skolen eller tage deres egen med. Det trådløse netværk er blevet opkvalificeret, så man kan koble sig til skolens system. Der er enkelte tablets, som klasser kan låne. Foreløbigt er der ingen planer om, at alle elever skal have deres egen tablet eller computer, som de kan tage med hjem. Kommunen vil ikke låse sig fast på tablets frem for computere.

 

 

Du kan læse mere om regeringens plan om en digital folkeskole her.