¨

Intet loft over barnets første sygedag

Foto: TV ØST

Der er ingen grænse for, hvor mange gange man kan tage barns første sygedag. En virksomhed forsøgte at få loft over antallet - men fik nej.

Arbejdsgiver kan ikke sætte loft på, hvor mange gange i løbet af et år en medarbejder kan tage barnets første sygedag.

Det viser en sag fra Midtjylland, hvor en arbejdsgiver prøvede at begrænse medarbejdere med børns sygefravær under en kommende H1N1 influenzaepidemi, oplyser HK.

I den pågældende virksomhed forsøgte man at pålægge medarbejderne en grænse på maksimalt seks gange barnets første sygedag om året ved at lave et tillæg til de ansattes kontrakter. Men det fik HK til at reagere, og efter henvendelse til arbejdsgiverorganisationen måtte virksomheden trække begrænsningen tilbage.

Faglig konsulent i HK/Privat Midtvest Jan Brink Frederiksen siger, at ordningen er lavet for, at medlemmerne kan få tingene til at hænge sammen, når børnene bliver syge.

- Og man kan jo ikke bestemme, hvor mange gange ens børn skal have influenza, siger Jan Brink Frederiksen.

I langt de fleste overenskomster på det private arbejdsmarked er der indført regler om, at medarbejdere med børn under 14 år har ret til at holde fri den første dag, deres barn bliver syg. Ordningen gælder kun for den første dag i et sygdomsforløb ogkun for den ene forældre, men nu er det altså slået fast, at der ikke er en grænse for, hvor mange sygdomsforløb ordningen dækker.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App