¨

Internet i toget: Regeringen afsætter millioner

Fra 2019 bliver det lettere at arbejde i toget. Foto: TV ØST

Transportministeren vil sikre en mere stabil mobil- og internetdækning i togene og har afsat 100 millioner kroner til projektet.

Der er blevet plads til pendlere, der bruger deres daglige togtur på at arbejde, i regeringens finanslovsforslag.

Regeringen har nemlig afsat 100 millioner kroner til at forbedre mobil- og internetdækningen i toget. Pengene skal gå til at udbygge Banedanmarks netværk op mod 75 steder langs skinnerne.

Det oplyser Transport- og Bygningsministeriet i en pressemeddelelse.

Klar i 2019

Og det glæder transportminister Hans Christian Schmidt (V), at der nu er udsigt til at kunne arbejde i toget uden hele tiden at miste internetforbindelsen.

- Jeg ved, at mange mennesker – især pendlere – bruger tiden i toget til at arbejde, og en mere stabil internetforbindelse vil være en stor hjælp for de mange, der bruger toget som arbejdsplads, siger han.

- Den vil også komme de passagerer til glæde, som bruger togtransporttiden til at læse nyheder på nettet eller tale i deres mobiltelefon.

DSB, Arriva, Banedanmark, Telia, TDC Group og 3 står bag samarbejdet, som blandt andet består i at installere signalforstærkere i togene, så signalet bedre kan trænge igennem toget. Derudover skal DSB stå for en WiFi-løsning, som skal kunne koble sig på de tre forskellige teleselskabers mobile netværk.

Den mere stabile internetforbindelse skal efter planen være oppe at køre ved udgangen af 2019. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App