Internet i toget: Regeringen afsætter millioner

Transportministeren vil sikre en mere stabil mobil- og internetdækning i togene og har afsat 100 millioner kroner til projektet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er blevet plads til pendlere, der bruger deres daglige togtur på at arbejde, i regeringens finanslovsforslag.

Regeringen har nemlig afsat 100 millioner kroner til at forbedre mobil- og internetdækningen i toget. Pengene skal gå til at udbygge Banedanmarks netværk op mod 75 steder langs skinnerne.

Det oplyser Transport- og Bygningsministeriet i en pressemeddelelse.

Klar i 2019

Og det glæder transportminister Hans Christian Schmidt (V), at der nu er udsigt til at kunne arbejde i toget uden hele tiden at miste internetforbindelsen.

- Jeg ved, at mange mennesker – især pendlere – bruger tiden i toget til at arbejde, og en mere stabil internetforbindelse vil være en stor hjælp for de mange, der bruger toget som arbejdsplads, siger han.

- Den vil også komme de passagerer til glæde, som bruger togtransporttiden til at læse nyheder på nettet eller tale i deres mobiltelefon.

DSB, Arriva, Banedanmark, Telia, TDC Group og 3 står bag samarbejdet, som blandt andet består i at installere signalforstærkere i togene, så signalet bedre kan trænge igennem toget. Derudover skal DSB stå for en WiFi-løsning, som skal kunne koble sig på de tre forskellige teleselskabers mobile netværk.

Den mere stabile internetforbindelse skal efter planen være oppe at køre ved udgangen af 2019.