Ingen vil købe boliger i udkantsområder

Der er stadig langt fra kommet gang i boligsalget i store dele af vores område. Her falder priserne fortsat med op til 45 procent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skal stadig store afskrivninger til, før et hus kan blive solgt i for eksempel Odsherred eller på Lolland.

Det viser en stor gennemgang af boligmarkedet, som Realkredit Danmark har lavet for Jyllands-Posten.

For mens priserne i øjeblikket stiger og boligerne sælges hurtigt i kommunerne omkring København, så må boligsælgerne i Region Sjællands udkanter skære omkring halvdelen af deres udbudspriser i forhold til før krisen. Ellers kan husene simpelthen ikke sælges.

To forskellige boligmarkeder

Forskellene mellem København og for eksempel Lolland-Falster eller Odsherred er efterhånden så store, at man skal til at se på områderne som helt forskellige boligmarkeder.

- Vi kan se, at det nærmest er umuligt at sælge boliger på almindelige markedsvilkår i nogle områder, mens salget af eksempelvis lejligheder i København går rigtig godt. Jeg synes godt, at man kan sige, at polariseringen af boligmarkedet er på sit højeste nogensinde, siger Christian Hilligsøe Heinig, der er cheføkonom i Realkredit Danmark.

Ifølge Real Kredit Danmarks undersøgelse er priserne faldet med 45 procent i Odsherred Kommune, 43 procent i Lolland, 42 procent i Stevns Kommune, 41 procent i Faxe Kommune 40 i Vordingborg Kommune og 40 procent i Guldborgsund Kommune.