Ingen stramning af sikkerhed i psykiatrien

Påsat brand og fangeflugt fra psykiatrihospitalet i Dianalund og lignende eksempler fra resten af landet. Det giver ikke anledning til et fornyet kig på sikkerheden, mener Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjælland har ingen konkrete planer om at stramme sikkerheden omkring regionens psykiatrihospitaler. Det skriver Sjællandske i dag.

Det sker til trods for, at man har set eksempler på fangeflugter både her i regionen og i resten af landet. Man skal ifølge psykiatriledelsen være varsom med at lave psykiatriafdelinger til fængsler.

- Jeg kunne godt tænke mig en værdimæssig debat om, hvorvidt retspsykiatriske afdelinger skal være hospitaler eller fængsler. Det er især vigtigt at diskutere her i regionen, når vi nu står foran at skulle bygge en psykiatrisk afdeling til at erstatte den i Dianalund, siger Michael Werchmeister, psykiatridirektør i Region Sjælland til avisen.

Michael Werchmeister påpeger i øvrigt, at fangeflugterne har været færre her i regionen sammenlignet med resten af landet.

Fra politisk side er man også tilbageholdende med at øge sikkerheden.

- Nu vil vi første omgang deltage i det analysearbejde, som er blevet sat i gang af regionerne efter den seneste tids sager. Og når resultaterne af den kommer, vil vi fra politisk hold vurdere, om der er noget, der skal gøres anderledes, siger regionsrådsformand Steen Bach Nielsen (S) til Sjællandske i dag.