Ingen slinger i trafikvalsen

Lillejuleaftensdag er en af de travleste rejsedage henover julen. Indtil videre har trafikken dog forløbet uden de store problemer, melder både DSB, Vejdirektoratet og Storebælt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er lagt op til travlhed på de danske veje og skinner, når mange tusinde danskere krydser landet på vej på juleferie. Trafikken har efterhånden topppet, og det meste er forløbet pænt uden de store problemer det meste af dagen.

Hos DSB har man kun haft få forsinkelser på maksimum 5-10 minutter, men langt de fleste afgange har været uden problemer.

- Når man tænker på antallet af kunder, så er det rigtig fint. Det tager lidt længere tid med pakker og børn, så er det godt vi har julehjælperne. Så kan vi bedre køre til tiden. Når vi kigger på det store billede, så er det kørt rigtig fint, fortæller informationschef hos DSB Tony Bispeskov.

Nogle afgange har været godt fyldt op. Derfor anbefaler DSB, at man køber en pladsbillet til sin rejse.

Færre biler på vejene

På de sjællandske veje har trafikken være glidende. Der har været mest trafik i den vestlige retning, men uden de store kødannelser. Der har endda været færre biler på vejene, end Vejdirektoratet havde regnet med.

- Der har været mindre tryk end forventet. Det handler om, at folk har haft længere tid at køre afsted i. Børnene har haft fri siden i fredags, og så er der mange, der har valgt at køre afsted i løbet af de seneste par dage, fortæller Mette Nedergaard, vagthavende hos Vejdirektoratets Trafikcenter.

Ekstra biler på Storebælt

På Storebælt har der heller ikke været de store problemer. Fra morgenstunden har man haft ekstra bemanding til at klare de flere biler.

Klokken 17 havde 29.000 biler krydset broen, det er 2000 biler mere end forventet. Derfor forventer man, at 37.000 har krydset broen, når dagen er omme.

Vinden har heller ikke vakt de store problemer. Dog skal man være opmærksom, hvis man skal afsted i morgen. Her kan vinden nemlig dreje mod syd, og derfor drille vindfølsomme køretøjer.

Prognosen er stadig usikker, hold derfor øje med de seneste trafikmeldinger.