Ingen plan om øget sikkerhed

Region Sjælland har ikke planer om at øge sikkerheden på de retspsykiatriske afdelinger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selv om der den seneste tid har været adskillige tilfælde af flugt fra landets retspsykiatriske afdelinger, er der ingen konkrete planer om at øge sikkerheden på de retspsykiatriske afdelinger i Region Sjælland. Sådan lyder meldingen fra både psykiatriledelsen og regionsformand, Steen Bach Nielsen (S).

- Nu vil vi i første omgang deltage i det analysearbejde,
som er blevet sat i gang af regionerne efter den seneste tids sager. Og når resultaterne af den kommer, vil vi fra politisk hold vurdere, om der er noget, der skal gøres anderledes, siger Steen Bach Nielsen til DAGBLADET Køge.

Det er ellers ikke mere end nogle uger siden, at to fanger flygtede fra det psykiatriske hospital i Dianalund under en brand. Og i januar i år flygtede tre patienter fra Sct. Hans i Roskilde efter at have bidt en kvindelig fængselsbetjent i hånden og derpå taget hendes nøgler.

Ifølge Michael Werchmeister har Region Sjælland dog været ramt af færre flugtforsøg end de andre regioner. Og han mener, at man skal passe på med ikke at omdanne de psykiatriske afdelinger til fængsler.