Ingen penge til Sjællandsk supersygehus (Video)

Region Sjælland tegner sig stadig for et stort spørgsmålstegn, når det kommer til investeringer i fremtidige sygehuse. Det stod klart efter statsministerens åbningstale i Folketinget tirsdag. Efterfølgende var der masser af kritik af regionsrådet. Se mere her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Læs mere om planerne:

På Sundhedsministeriets hjemmeside kan du læse mere om, hvordan pengene bliver fordelt. Region Sjælland tegner sig stadig for et stort spørgsmålstegn:
Fremtidens struktur

Danmark får i alt fem spritnye og moderne sygehuse i løbet af de kommende 10-12 år. Men ingen af dem kommer til at stå i Region Sjælland.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fortalte tirsdag i sin åbningstale, at de sidste 10 milliarder ud af i alt 25 milliarder regeringskroner til nye og bedre sygehuse skal bruges til at bygge nyt i Aalborg, Hillerød og Gødstrup ved Herning.

I forvejen er der allerede givet penge til to supersygehuse i henholdsvis Århus og Odense. Dertil kommer udbygninger og forbedringer af otte andre sygehuse.

Med dagens udmelding står det også klart, at Region Sjælland ikke får penge til et nyt stort centralt regionalt sygehus. Regionens sygehusplaner er tidligere blevet kritiseret af regeringen, og indtil nu har Region Sjælland kun fået meget få af regeringens sygehuskroner. Men Lars Løkke Rasmussen lover dog i sin tale, at regeringen ikke har glemt den sjællandske region.

- Hertil kommer sygehusene i Region Sjælland, som endnu ikke er på plads, men som vi har sat penge af til at realisere, siger Lars Løkke Rasmussen.

Svar på kritikken
Den udmelding fik endnu engang kritikken til at hagle ned over politikerne i regionsrådet. TV2 ØST har hørt fra kritikerne og interviewet Jens Stenbæk (Venstre), spidskandidat til regionsrådet. Se interviews ved at følge dette link:
Kritik af Regionsråd

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) vil fredag fortælle mere om den præcise fordeling af pengene til sygehuse og
regeringens sundhedspakke. Foruden regeringens 25 milliarder bruger regionerne også selv 15 milliarder på at bygge nye og forbedre eksisterende sygehuse.

Erik Juhl-rapporten
I november fremlagde et ekspertudvalg den såkaldte Erik Juhl Rapport, som regeringen har bygget sine beslutninger på. Rapporten indeholdt anbefalinger til fordelingen af sygehusmilliarderne, og også dengang blev Region Sjælland forbigået, da regionsrådets planer var for "kortsigtede og uambitiøse". Læs mere om den sag her: Erik Juhl Rapporten

Fakta:

Nye sygehuse: Aalborg, Odense, Hillerød, Skejby (Århus) og Gødstrup (Herning).

Moderniseringer og udbygninger: Viborg, Aabenraa, Kolding, Slagelse, Rigshospitalet, Herlev, Hvidovre, Bispebjerg.
Psykiatrien: Slagelse, Sct. Hans Hospital, Bispebjerg

Kilde: Venstres pressetjeneste