¨

Ingen lønstigning i år

Foto: TV ØST

Danske Regioner er tilfredse, mens FOA kalder forliget for magert. Forliget giver en lille lønstigning i 2012.

Danske Regioner har søndag morgen indgået overenskomst med de cirka 120.000 ansatte i sundhedssektoren for de kommende to år.

Forliget gælder blandt andet sygeplejersker, Sosu-personale, læger, jordemødre, portører, akademikere og bioanalytikere.

Aftalen, der blev forhandlet over weekenden, betyder, at der ikke bliver nogen lønstigning i 2011, men 2,65 procent i 2012.

Ifølge chefforhandler for Danske Regioner Jens Stenbæk er aftalen det muliges kunst i en økonomisk svær situation.

      - Vi er glade for resultatet. Det er en acceptabel pakke, vi har fået i hus, når vi ser på den samlede pakke. Vi er tilfredse med, at resultatet sikrer medarbejdernes realløn i 2012, siger Jens Stenbæk.

Dennis Kristensen, formand for FOA, mener, at den nye overenskomst er mager.

      - Det er et magert forlig på præcis samme måde som forligene for de ansatte i staten og de ansatte i kommunerne, siger Dennis Kristensen. Han er dog tilfreds med, at der er indgået et forlig.

Men han mener ikke, at der er nogen grund til at have armene i vejret. Han er specielt skuffet over, at regionerne har afvist alle andre krav.

      - Det betyder, at regionerne har kastet de ansattes behov for ekstraordinære tryghedsbestemmelser under de kommende års voldsomme omstillinger i sygehusvæsenet, ud af vinduet, siger han. Det er især uforståeligt set i lyset af, at store private arbejdsgivere har vist, at de ønsker at gøre en ekstra indsats for opsagte medarbejdere, mener han.

Aftalen skal nu til afstemning hos de respektive medlemsorganisationer, KTO, Sundhedskartellet, AC og FOA, førend de nye overenskomster og aftaler kan træde i kraft fra 1. april 2011. Aftalen løber frem til 31. marts 2011.

Der mangler endnu at blive indgået forlig med enkelte organisationer om de specielle overenskomster - blandt andet speciallægerne.

Det ventes at ske i løbet af de kommende dage.

 /ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App