¨

Influenzaen raser i vores region

Foto: TV ØST

Der bliver ringet meget til vagtlægen, og 10 procent af alle opkaldene er mennesker med influenza, normalt ligger tallet på under to procent.

Influenzaen har nu fået en skole til at lukke i Nykøbing Falster til at lukke. Efter et skolearrangement fik 70 procent af eleverne, og halvdelen af lærerne, influenza. Skolebestyrelsen tog beslutningen om at lukke skolen, for at kommen influenzaen til livs.

- Da der kun var 16 elever der mødte op, besluttede vi, i samråd med forældrene, at lukke skolen, så vi ikke gik og blev ved med at smitte hinanden, siger Palle Jønsson, der er skolebestyrelsesformand på Friskolen Guldborgsund.

Helt nye tal fra Statens Seruminstitut viser, at hver 5. barn, mellem 5- og 14 år, der kontakter vagtlægen har influenza. Dermed er det den hårdest ramte aldersgruppe.

- Børn der er syge skal ikke i skole, dels skal de hjem og plejes, og dels skal de ikke smitte andre, siger Steffen Glismann fra Statens Seruminstitut.

Det er ikke kun Friskolen Guldborgsund der er ramt af influenzaen, på Nordby skolen i Nykøbing Falster er hver 5. elev i indskolingen syg i dag.

- Det er et total mande fald, siger skoleleder Thomas D. Nielsen.

På Statens Seruminstituts hjemmeside, www.ssi.dk, kan du læse hvor hårdt dit område er ramt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App