¨

Ikke nok deltidsbrandmænd

Foto: TV ØST

Der er mangel på deltidsbrandmænd i regionen, og bare i Ringsted har beredskabet fem ledige skabe stående. Men det er blevet sværere at finde de villige deltids-hænder.

Lige nu mangler der minimum 16 deltidsbrandmænd i Region Sjælland. Og et af de steder, hvor det står skidt til er i Ringsted. Det skriver p4 Sjælland.

Et af problemerne er, at flere og flere arbejder langt væk fra hjemmet - og langt væk fra brandstationerne. Det giver store problemer på brandstationerne, for som deltidsbrandmand skal man nemlig kunne møde op på sin lokale brandstation inden for fem minutter, når alarmen lyder.

Søren Hansen er beredskabschef i Ringsted, og han kan tydeligt mærke, at det er blevet sværere at hverve folk:

- Både fordi Ringsted er en udpendler-kommune, men også fordi mange virksomheder og arbejdsgivere ikke er villige til at lade brandmændene smutte, når der er brand. Så det største problem for os ligger klart i dagtimerne, siger Søren Hansen til P4 Sjælland.

Han påpeger også, at det hurtigt kan blive dyrt, hvis de ikke får flere frivillige.

 - Hvis ikke vi finder nogen, så vil det betyde en udgift på 2-3 millioner kroner for kommunen, fordi der skal ansættes fuldtidsbrandmænd i stedet, siger Søren Hansen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App