Idrætsforeninger undlader at indhente børneattester

Idrætsforeningerne er blevet bedre til at hente oplysninger om strafbare forhold overfor børn, inden man ansætter nye trænere og ledere, men det halter fortsat mange steder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næsten hver femte idrætsforening i Region Sjælland har det stadig ikke som en fast regel at indhente børneattester, når de ansætter nye trænere og ledere. Det viser nye tal fra de store idrætsorganisationer - Danmarks Idræts-Forbund, Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger og Dansk Firmaidrætsforbund.

- Det er opløftende, at antallet af foreninger, der nu indhenter børneattester, er øget betragteligt. Men vi skal naturligvis slet ikke have nogen foreninger, der bryder loven. Forældrene har krav på at kunne være trygge ved at sende deres børn til idræt, og det bidrager børneattesterne til, og derfor skal alle idrætsforeninger sørge for at gøre det, siger formanden for DIF, Niels Nygaard.

Idrætsorganisationerne har siden efteråret 2008 kørt kampagnen "Husk Børneattesten", og den har hjulpet, fortæller de adspurgte foreninger.

Undersøgelsen er foretaget af Capacent. Her har man lavet 4.832 telefoninterviews landet over. Alle foreninger - 10.323 - er blevet inviteret til at deltage, så under halvdelen af foreningerne har valgt at svare.