¨

IC4-tog skal køre på regionalbanerne

Foto: TV ØST

Politikere vil have de udskældte IC4-tog til at køre på regionalbanerne.

Der er for store vanskeligheder med at koble IC4-togene sammen, men det er muligt at køre dem som enkelttogsæt. Derfor vil politikerne nu have det skandaleramte IC4-tog til at køre på regionalbanerne, hvor der er færre passagerer. Det skriver Jyllandsposten. Samtidig vil politikerne forlænge levetiden på de på de op mod 30 år gamle IC3-tog og lade dem køre fjerntog.

Transportminister Hans Christian Schmidt mødes idag med de trafikpolitiske ordførere for at finde ud af, hvordan problemerne med fremtidens fjerntog skal løses.

- Vi skal opgradere IC3-togene, så de kan køre i 10 år endnu på fjernbanenettet. Til gengæld kan vi så sætte IC4-togene over på regionalbanerne, siger Anne Baastrup, SF.

Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre er af samme mening:

- Vi vil have belyst mulighederne for at få opgraderet eller levetidsforlænget IC3-togene, så vi kan beholde dem på hovedstrækningerne. IC3 er et meget velfungerende tog, der er komfortabelt og pålideligt og bruger tilmed mindre brændstof per passager end IC4-togene, siger han.

DSB er nu klar til at droppe det italienske firma bag IC4-togene, og undersøger, om de kan komme ud af kontrakten med AnsaldoBreda. 

Transportministeren bakker op om at droppe aftalen, hvis det kan lade sig gøre juridisk.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App