I dag laver vejret varmerekord

Mandagens temperatur skulle nå op på hele 20 grader, og det er med at nyde det, for allerede tirsdag dykker graderne igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag bliver den perfekte dag til at tage lockoutramte børn med udenfor. For dagen bliver nemlig årets hidtil varmeste, skriver Ritzau.

Den bliver endda en hel del varmere end den varmerekord for 2013, der blev målt søndag på Lolland til 15,5 grader.

- Det bliver rigtig varmt mandag med 13 til 18 grader og måske helt op til 20 grader. Det var 25 grader i Paris søndag, og det er den lune luft, vi får op til os sydfra, siger vagthavende meteorolog ved DMI Mogens Rønnebek.

- Vi har fået aflivet den kolde østenvind, som vi har haft hængende så længe, forsætter han.

Langt til høj sol

Til gengæld skal man se langt efter høj solskin:

- Den her varme luft har altså også nogle skyer med sig, så det bliver ikke tindrende solskin. Det bliver sådan noget sløret solskin, siger Mogens Rønnebek.

Varmest bliver det i den østlige del af landet, mens Vestdanmark må nøjes med temperaturer omkring de 13 grader.

En kende køligere

Allerede tirsdag og onsdag bliver det en kende køligere med 12-17 graders varme. Samtidig bliver vejret mere vådt, og det kan begynde at dryppe allerede natten til tirsdag og i løbet af tirsdagen.

- Det går lidt ned ad bakke. Onsdag starter flot ud med 10-15 grader, men så ender det sidst på dagen med noget regnvejr. Det er ikke så stabilt, men det er pæne, hæderlige temperaturer vi lægger ud med i denne uge, lyder det fra meteorologen.

Nattefrosten kommer igen

Regnvejret sidst på onsdagen og natten til torsdag betyder også et omslag i vejret, der går til at blive køligere og mere blæsende.

- Der går mere rusk i det, advarer Mogens Rønnebæk, der dog siger, at det bliver mere klart vejr fredag og lørdag.

Sidst på ugen kan også byde på et gensyn med en af forårets gamle kendinge: nattefrosten. Trods nattefrosten bliver det 10-12 grader i de lyse timer af ugens sidste dage.

/Ritzau/