I dag flager vi for udsendte soldater

5. september er traditionen tro flagdag for landets udsendte soldater. Det bliver i dag markeret flere steder i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dannebrog vejrer smukt over hele landet i dag for Danmarks nuværende og tidligere udsendte soldater.

Og Region Sjælland er ingen undtagelse. Flere steder inviterer kommunen til fejring af dagen.

Et af de steder er i Vordingborg, hvor veteraner afslører den mindesten, der skal sættes op på Slotstorvet. Mindestenen bliver rejst som et symbol på den indsats, udsendte fra Forsvaret har ydet på internationale missioner siden 1948.

- Det glæder mig, at vi på denne måde kan markere vores udsendte. Vi er jo en af de relativt få garnisonsbyer, der er tilbage i Danmark, og det synes jeg er på sin plads at markere, siger borgmester Knud Larsen (V) i en pressemeddelelse.

Mindestenen bliver afsløret klokken 16, hvorefter der er ”offentlig højtidelighøjelse” i Vor Frue Kirke. Derefter vil veteraner marchere gennem byen.

En følelsesrig dag

Holbæk Kommune markerer flagdagen med en reception i byrådssalen fra klokken 17 til 18.

- Det er blevet en god tradition, at vi markerer flagdagen her i Holbæk. Jeg synes, det er en god måde at tilkendegive støtte til de udstationerede soldater, til veteranerne, til de faldne soldater og til de pårørende. En dag med mange følelser, som jeg personligt ser frem til, siger borgmester Søren Kjærsgaard (V) i en pressemeddelelse. 

Efter arrangementet i byrådssalen er der gudstjeneste i Skt. Nikolaj Kirke kl. 19.00. Det er sjette gang Holbæk Kommune markerer flagdagen for udsendte soldater.

Indført i 2009

Der er også arrangement i Nakskov, hvor Lolland Kommune inviterer til ceremoni ved Veteranstenen i Jenbaneanlægget.

Flagdagen blev indført af Folketinget og for første gang gennemført i 2009. Formålet er at hædre dem, der er eller har været udsendt på mission for Danmark.