Hvordan undgår du myrerne?

Kogende vand, dieselolie, gær og sukker. Rådene er mange, når det gælder om at slippe af med et indendørs mylder af myrer. Har DU et godt råd?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Myrer kan være svære at slippe af med, når de først er kommet ind i huset - og netop som sæsonen for myreinvasioner starter, myldrer det også med gode anti-myre råd.

Nogle foreslår, at man drypper lugtfri dieselolie rundt omkring i hjemmet, andre at man graver krukker med små portioner kokosmælk ned rundt om huset.

Eller lægger friske hyldeblade langs panelerne. Myrer skulle nemlig hade lugten af hyld.

Og så er der rådet om at blande gær og sukker i lunkent vand og sætte opløsningen dér, hvor der er allerflest myrer. Umiddelbart er det jo en myrernes hofret, som man dermed serverer og mylderet af myrer vil være stort. Til gengæld skulle trængslen være hurtigt ovre, når myrerne enten eksploderer af den gærende sukker - eller dør af mavepine!

Har du et godt råd til, hvordan man bekæmper myrer inden døre? Send det til os ved at skrive  i kommentarfeltet nedenfor

Eksperternes råd:

Følg myretrafikken og find ud af, hvor indgangene til myreboet er.

Opdager du et myrebo ved husets sokkel udenfor, kan det være en god idé at bekæmpe det, så myrerne ikke trænger ind i huset. De mest synlige tegn – ud over et mylder af myrer – er små bunker af sand og grus, der ligger langs husmuren.

Drys eller sprøjt insektmiddel ind i boet og rundt om indgangene. Placer også noget på de steder, hvor myrerne færdes mest. Du finder dem typisk langs panelerne.

Brug insektmiddel, der er godkendt til bekæmpelse af myrer. Der findes også økologiske midler. Spar på giften – brug den kun på de steder, hvor myrerne kommer.

Hvis man ikke har lyst til at smøre hjemmet ind i gift, for at komme af med myrerne, så kan man også bruge kogende vand, som man hælder direkte i boet - hvis det altså befinder sig udendørs.

Sådan undgår du myrer:

  • Hold huset frit for søde sager, hvor myrerne kan komme til.
  • Skyl service af, luk opvaskemaskinen, tøm skraldespanden jævnligt.
  • Sørg for skygge og fugt på de steder i haven, hvor det er vigtigt for dig at undgå myretuer. Myrerne vil helst bo på varme, tørre steder.
  • Generelt er det en god idé at bruge støvsugeren mere end vaskekluden på gulvene, hvis man har myrer. De små kryb kan nemlig godt lide fugt.

Kilder: Skadedyrslaboratoriet og Skov- og Naturstyrelsen