Hvor blev solen af? Småregn og skyer skygger for efterårssolen

En klassisk efterårsferie med en del skyet vejr og regn af og til. Sådan lyder udsigten for ugen fra DMI.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det bliver meget efterårsagtigt.

Sådan lyder overskriften på efterårsferiens vejr fra vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Trine Pedersen mandag morgen.

- Vi begynder ugen med de højeste temperaturer, hvor de kommer til at ligge på 10-13 grader. Men temperaturen falder støt, og sidst på ugen lander vi helt nede på otte grader om dagen, siger hun.

Og solen må vi kigge langt efter. Det bliver nemlig småregn og skyer, der kommer til at dominere vejrbilledet.

- Skyerne kommer til at hænge lavt, ja nærmest nede om ørerne på os. Derfor får vi ikke ret meget sol at se, og hele ugen byder på perioder med regn, siger Trine Pedersen.

Regn alle dage

- Det er ikke sådan, at det bliver regn, regn og regn, men der er ingen dage, hvor det holder helt tørt, tilføjer hun.

I løbet af ugens første dage får vi en let til jævn vind. Derefter øges vindstyrken gradvist hen mod weekenden.

Et lavtryk bevæger sig samtidig fra Nordatlanten til Nordeuropa. Her går det i stå, hvilket betyder, at vinden drejer tilbage i øst.

- Det har ikke den store betydning i øjeblikket, men længere henne på vinteren vil en østenvind typisk betyde køligere vejr, da vi får den centraleuropæiske kulde trukket ind over os, siger meteorologen.

Nætterne bliver knap så kolde

Hun har svært ved at se nogle højdepunkter i vejrudsigten for ugen, hvor langt de fleste skoleelever kan slå vækkeuret fra og nyde en række dage fri for lektier.

- Det eneste plus ved denne her grå dyne, vi skal have hængende over hovedet, er, at den holder på den smule varme, vi har. Det vil sige, at nætterne ikke bliver så kolde, siger Trine Pedersen.

Ifølge hende vil nattetemperaturen nå ned på omkring fem grader.