Hvilken retning skal landsstævnet gå

Landsstævnet i Holbæk står for døren. Programmet er fastlagt for i år. Men hvordan skal stævnet udvikle sig i fremtiden? Læs forslag og kom med dine egne bud her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Landsstævnet er en fest i sig selv. En fest hvor der både bliver dyrket idræt og hygget. Landsstævne 2009 åbner den 2. juli i Holbæk, og her vil 21.000 deltagere uden tvivl fejre fællesskabet, som tusinder af aktive har gjort før dem ved de foregående 24 landsstævner.

- Festen tilhører begivenhedens tid, det midlertidige og den lomme, som giver et afbræk i hverdagen. Stævnet kan skabe et andet rum - et utopia, hvor man er sammen med andre om noget særligt, siger idrætshistoriker, Bo Vestergaard Madsen.

Landsstævnet bygger på 150 års festtradition, men stævnet har også udviklet sig hen ad vejen. Og Bo Vestergård Madsen kommer herunder med tre bud på, hvordan landsstævnet kan udvikle sig:

  • Den gymnastiske fest, hvor gymnastikken foregår på de centrale pladser og tidspunkter.
  • Idrætsfesten, hvor landsstævnet også bruger kræfter på at vise mangfoldigheden af idrætsgrene og aktivitet der er i DGI.
  • Bevægelsesfestivalen, hvor dimensioner fra karneval- og festivalformerne bliver inddraget. Idræt, dans, drama, computerspil og rollespil kan inddrages.

Hvilken retning mener du, at landsstævnet skal gå? Kom med en kommentar herunder: