Hvid jul

Chance for hvid jul i den østlige del af Sydjylland, Fyn og Nordsjælland, siger DMI. Den vestlige del af landet får snefald igen søndag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er chance for en hvid jul i dele af landet, sådan som weekendvejret lige nu ser ud til arte sig. I den østlige del af Sydjylland, Fyn og Nordsjælland vil der være kommet så meget sne, at det hvide dække måske overlever en passerende varmefront tirsdag-onsdag med 2-3 graders varme, lyder det fra DMI.

- Men det er stadig lidt usikkert, hvor varmt, det bliver, siger vagtchefen.

Inden da får Sydsjælland, Falster, Møn og Bornholm fredag et fur med kraftigt snefald og kraftig vind fra nordøst, der aftager frem til lørdag, hvor hele landet vil vågne til en kold, men flot vintermorgen uden snefald og med kun svag vind.

Søndag venter DMI kraftigt snefald igen på mellem fem og ti centimeter med fygning, som kommer ind fra vest over Jylland og også rammer Fyn. Men det holder sig i den vestlige del af landet. Her vil der også være lidt mere sne af og til mandag og lidt snefygning. Vinden bliver lørdag og søndag let til frisk fra syd og sydøst. Det skriver Ritzau