¨

Hver tredje kommune mangler plan for ekstremvejr

Foto: TV ØST

Hver tredje kommune når ikke at sende en plan om stormflod og ekstremvejr i høring inden årets udgang, sådan som der eller var lagt op til fra Miljøministeriet.

Alle kommuner i Danmark skulle inden årets udgang have sendt en klimatilpasningsplan, men en tredjedel af dem når det ikke. Det viser en ny opgørelse fra Miljøministeriet.

Ifølge Ingeniøren.dk mangler 38 kommuner en plan for, hvordan de vil planlægge og bygge den infrastruktur, der skal til for at håndtere fremtidens ekstreme vejr. I TV2 ØSTs sendeområde er det 4 ud af 12 kommuner, som halter bagud. Her drejer det sig om Odsherred, Stevns, Lolland og Guldborgsund Kommuner.

Vil ikke være politimand

Miljøministeren tager dog forsinkelsen med ro.

- Jeg vil ikke være politimand endnu overfor de kommuner, som er en smule forsinket. De kan ønske, at planerne skal forelægges de nye byråd. Det vigtigste er at få alle med, så vi får klimasikret kommunerne, siger miljøminister Ida Auken (SF).

For at hjælpe kommunerne på vej med de nye planer, sendte miljøministeren i 2012 et rejsehold ud til kommunerne, som skulle hjælpe og vejlede med den nye opgave. 2/3 af kommunerne har haft besøg af rejseholdet, og stort set resten har mødt det på større møder. Rejseholdet takker nu af.

På kortet kan du se, hvor langt kommunerne er med klimatilpasningsplanen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App