¨

Hver syvende skole forsvinder

Foto: TV ØST

I øjeblikket kæmper forældre i Slagelse for at sikre overlevelse for deres børns skoler. Og det med god grund. Mere end hver syvende selvstændige skole vil snart være forsvundet.

Når næste skoleår begynder, vil mere end 231 skoler være lukket på landsplan over en to-årig periode. Det svarer til mere end hver syvende, skriver Jyllands-Posten.

I øjeblikket kæmper forældre, lærere og elever mod skolelukninger i Slagelse. Og det er kun det seneste eksempel i en lang række af kampe mod skolelukninger i regionen. De fleste kæmper forgæves, og det er der en grund til. Til næste år gennemfører landets kommuner rekordstore effektiviseringer på knap 3,3 milliarder. De 700 millioner rammer skoleområdet, og det fører altså til skolelukninger. I nolge tilfælde vil lokalerne efterfølgende stå tomme, mens det i andre tilfælde betyder, at de mindre skoler bevares som en afdeling under en større skole med en fælles ledelse.

Så kan ledelsen flytte børnene rundt for at gøre klasserne så store som muligt, for at mindske udgifterne, og det bekymrer forældre, lærere og skoleleder.

- Når man slår skoler sammen og rykker rundt på eleverne, er det alene en øvelse, der skal bringe elevtallet så tæt som muligt på de maksimale 28. Og det er alt for mange.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App