Hver fjerde øl bliver solgt syd for grænsen

Hver tredje danske sodavand og hver fjerde danske øl bliver solgt i grænsebutikkerne, viser nye tal.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skatteministeriet har gennem flere år undervurderet salget af øl og sodavand fra grænsebutikkerne til danskerne.

Det reelle salg ligger væsentligt højere end de seneste officielle tal, selv når man har korrigeret for salg af øl til svenskere og nordmænd, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Skat anslog i 2009, at de danske bryggerier solgte 85 millioner liter øl og 100 millioner liter læskedrikke til danskerne ved grænsen.

Men enten har omfanget af salget til grænsen konsekvent været undervurderet, eller også er salget pludselig eksploderet i 2010 og 2011, viser nye, ikke-offentliggjorte tal for grænsehandlen.

Ifølge revisionskoncernen Deloitte solgte Bryggeriforeningens medlemmer sidste år 181 millioner liter øl og 220 millioner liter sodavand til butikkerne ved grænsen.

Næsten dobbelt så meget som de hidtil officielle tal. Dermed ender hver tredje danske sodavand og hver fjerde danske øl i grænsebutikkerne.

Deloitte har opgjort tallene for Bryggeriforeningen, men også regeringen bruger Deloitte som kilde i sin kommende grænsehandelsrapport, der skal kortlægge det reelle omfang af handlen.

- Tallene taler for sig selv og er væsentligt højere end dem, som Skatteministeriet hidtil har opereret med. Grænsehandlen er mere end dobbelt så stor som ministeriets tal fra 2009, siger direktør Niels Hald, Bryggeriforeningen, til Jyllands-Posten.

Skatteministeriet erkender, at man har undervurderet grænsehandlen, men afviser, at der kan sættes direkte lighedstegn mellem bryggeriernes salg til grænsen og danskernes indkøb.

- Vores tal for grænsehandlen med øl og sodavand har nok i en årrække været for lave. Salget ligger måske op mod 50 procent højere end vores tal fra 2009.

- Det skyldes primært, at vores skøn for den illegale handel har været for lav, siger chefkonsulent i Skat Tor Christensen til Jyllands-Posten.

/ritzau/

 


Nyhedsoverblik