¨

Hver femte socialrådgiver trues med tæv

Foto: TV ØST

Socialrådgivere bliver blandt andet skældt ud med ukvemsord og modtager skriftlige trusler, som også kan være rettet mod deres familie.

Godt hver femte socialrådgiver modtager trusler om vold.

Det viser en undersøgelse fra Dansk Socialrådgiverforening. Socialrådgiverne har medvirket i en stor undersøgelse af psykisk arbejdsmiljø hvor 15.000 FTF'ere har svaret.

Det skriver avisen.dk

Socialrådgivere er mest udsatte
FTF er hovedorganisation for blandt andet sygeplejersker, skolelærere, bank- og forsikringsansatte, pædagoger og socialrådgivere.

Undersøgelsen dokumenterer, at socialrådgivere er en af de faggrupper, der er mest udsat for trusler om vold.

Når over 20 procent af socialrådgiverne har været udsat for trusler om vold, er det næsten dobbelt så mange, som blandt FTF'erne generelt og i forhold til landsgennemsnittet, hvor tallet er 12 procent.

Hængt ud på facebook
Til gengæld er der forholdsvis få socialrådgivere, som er udsat for fysisk vold sammenlignet med de andre organisationer i FTF og i forhold til landsgennemsnittet.

Som noget nyt er socialrådgiverne blevet spurgt, om de har oplevet at blive hængt ud i det offentlige rum - via Facebook eller på hjemmesider. Det har syv procent svaret bekræftende på.

Undersøgelsen viser også, at der er stor forskel på, hvilke jobområder, der er mest udsat for trusler om vold.

Blandt de mest udsatte er socialrådgivere, der arbejder med udsatte grupper og i børne-familieforvaltningerne. Her har hver tredje været udsat for trusler om vold. I jobcentrene er 23 procent af socialrådgiverne blevet truet med vold.

Forskellige slags angreb

De tre former for trusler eller vold, der fylder mest, er psykisk eller verbal aggression, truende adfærd og ukvemsord.

Langt færre, cirka hver tiende, har været udsat for trusler om deres familie og skriftlige trusler.

Når socialrådgivere rammes af fysisk vold, er det eksempelvis i form af slag, spark, brug af genstande eller at blive spyttet på.

Dansk Socialrådgiverforenings næstformand, Ulrik Frederiksen, mener, at det er alvorligt, at så mange socialrådgivere oplever at blive truet med vold.

Han opfordrer alle arbejdspladser til jævnligt at tjekke op på, om sikkerheden er i orden, og om voldspolitikkerne fungerer i praksis.

"Vi skal have mere trygge arbejdspladser, både til gavn for vores medlemmer og for borgerne. Der skal også være større fokus på, at socialfaglige metoder kan være med til at forebygge vold og trusler, for eksempel samtaleteknikker og mæglingssamtaler," siger Ulrik Frederiksen til socialrådgivernes nyhedsbrev.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App