Hver femte lastbil overtrådte loven

Den store politikontrol af lastbiler i vinterferien afslørede mange overtrædelser af køre- og hviletidsregler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet stødte på stribevis af lovovertrædelser, da man i vinterferien i uge syv gennemførte en såkaldt tungvognskontrol, altså en kontrol af lastbiler.

Rigspolitiet har nu offentliggjort resultatet af kontrollen. Det viser, at hver femte lastbil, som blev vinket ind til siden, på en eller anden måde overtrådte loven.

620 tunge køretøjer blev vinket ind til siden og gennemgået af politifolkene, som måtte have bødeblokken op af lommen 133 gange. I 37 tilfælde drejede det sig om udenlandske lastbiler.

Kontrollen var en del af det fælleseuropæiske politisamarbejde på færdselsområdet, som går under navnet Tispol. Politiet fokuserede blandt andet på køre- og hviletidsregler, fart samt diverse tilladelser og attester.

Derudover fik chaufførerne tjekket deres kørekort, ligesom politiet også undersøgte, om chaufførerne var påvirket af alkohol eller stoffer.

Særligt reglerne om køre- og hviletid bliver tilsyneladende flittigt overtrådt. Rigspolitiet oplyser, at man noterede 57 af den slags sager.

Trods den store andel af lovovertrædere blandt de lastbiler, som blev vinket ind til siden, var politiets fangst dog mindre end en tilsvarende kontrol i uge syv i 2012.

Her blev der registreret 152 forseelser blandt de 456 lastbiler, som blev kontrolleret. I 37 tilfælde drejede forseelsen sig om køre- og hviletidsreglerne.

RB