Hver femte bolig tager over et år at sælge

Har du en bolig til salg, kan du godt læne dig tilbage i sofaen. Hver femte bolig, der er til salg i øjeblikket, tager nemlig over et år at sælge. Vestsjælland og Lolland-Falster er hårdest ramt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For et år siden drejede det sig kun om hver ottende bolig. Dermed er et stigende antal boliger hægtet af den positive udvikling, som ellers præger boligmarkedet.

- At tallet er stigende, hænger sammen med, at boligkøberne er mere interesserede i boligerne, der har været udbudt kortere tid, forklarer Birgit Daetz, kommunikationschef hos Boligsiden i en pressemeddelelse.

- Indrapporteringer fra mæglerne om de gennemførte bolighandler i september viser nemlig, at det kun er 16 procent af de handlede boliger, der har været udbudt i mere end et år. Derfor er et stigende antal boliger altså længere tid om at blive solgt.

Der er dog store regionale forskelle. Værst står det til på Bornholm, i Nord- og Vestjylland og på Lolland, Falster samt på Vestsjælland, her er den højeste andel af boliger med en liggetid på over et år. Omkring København og Århus sælges boligerne hurtigere.

- Det er karakteristisk for situationen på boligmarkedet lige nu, at det er i København og omegn samt i Århus, at vi ser færrest boliger, som får lov til at ligge i mere end et år. Samtidig går det mere trægt i kommuner som Lemvig og Lolland, hvor andelen af boliger med en liggetid på over et år er på henholdsvis 40 procent og 37 procent, siger Birgit Daetz

Tallene bygger på udtræk af liggetider på samtlige villaer, rækkehuse, ejerlejligheder, andelsboliger og villalejligheder registreret på boligsiden.dk.