Hver dag søger 100 personer asyl i Danmark

Tilstrømningen af flygtninge og migranter fortsætter stadig, og den seneste uge er knap 5000 rejst ind i Danmark. I alt er 28.800 ankommet de seneste fem uger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er efterhånden lidt mere end en måned siden, at Danmark for alvor begyndte at mærke effekten af den tilspidsede flygtningesituation i Europa.

Billeder af en flygtningeflok, der løb over en mark i Rødby, og af personer, der vandrede på landets motorveje, fik for alvor danskerne til at spærre øjnene op.

Og selvom snakken om ankomsten af flygtninge og migranter måske ikke længere fylder helt lige så meget i alle danskeres bevidsthed, så fortsætter tilstrømningen ufortrødent. Det viser nye tal fra Rigspolitiet. Det vurderes, at der siden 6. september er ankommet mindst 28.800 flygtninge og migranter til Danmark. 4800 er kommet til siden 5. oktober. Det er dog også en kendsgerning, at mange flygtninge rejser videre mod Sverige, og at det altså langt fra er alle, der ender med at blive i Danmarks og søge asyl.

Ifølge Udlændingestyrelsen har der indtil videre i september og oktober været omkring 100 personer om dagen, der har søgt asyl. Og sådan ser det fortsat ud, oplyser Nils Bak, der er presseansvarlig i Udlændingestyrelsen.

Med andre ord har cirka 3500 personer altså søgt asyl i Danmark de seneste fem uger.

I Røde Kors bekræfter asylchef Anne la Cour, at der kommer cirka 100 nye asylansøgere om dagen. Og på trods af det har man kapacitet til alle ansøgere.

- Det er klart, at vi har travlt, men der er stadig nogle pladser i systemet, og det går fint nok med at få plads til asylansøgerne, siger Anne la Cour. Hun påpeger blandt andet, at der er blevet gjort plads på modtagecentrene i Auderød og Ebeltoft samt på Haderslev Sygehus, hvor omkring 300 personer er blevet modtaget.

Anne la Cour siger i øvrigt, at der stadig er stor frivillig vilje blandt danskerne.

- Jeg tror, at interessen for at hjælpe er lige så stor. Vi holder møder med alle de frivillige, og det er nu, vi rigtigt kan få gavn af de mange henvendelser, siger hun. Anne la Cour oplyser, at man fortsat modtager mange uledsagede flygtningebørn, og at de tilkomne generelt kommer fra Syrien, Iran, Irak, Afghanistan og Eritrea.

/ritzau/


Nyhedsoverblik